Οι εικόνες από την Πάτρα, όπου κάποιοι φέρεται να εξανάγκασαν 35χρονο Ρομά που αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα να πει τα κάλαντα για να του δώσουν χρήματα, ζητώντας του να πέσει στα γόνατα, προκαλούν σοκ. Ο άντρας αυτός κλήθηκε σήμερα στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάτρας για να καταθέσει για το περιστατικό.

Στην κατάθεσή του, ο 35χρονος Ρομά είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Τα παιδιά αυτά είναι φιλοι μου. Πηγαίνω συχνά στην αντιπροσωπεία. Κανείς δεν με πρόσβαλε και κάνεις δεν μείωσε την προσωπικότητα μου και την τιμή μου. Μαζευόμαστε συχνά και κάνουμε πλάκες. Το έκανα από μόνος μου και εκείνη την ημέρα είχα πιει λίγο παραπάνω.

Η φωτιά δεν ήταν πάνω μου αλλά στο πάτωμα και δεν έχω τραυματιστεί. Μου έδωσαν και χρήματα που είπα τα κάλαντα. Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη κανενός».

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», σύμφωνα με το οποίο ο 35χρονος φέρεται να αναγκάστηκε από ομάδα ατόμων, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του σε τοπική επιχείρηση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, να πει τα κάλαντα έχοντας πρώτα γονατίσει, η Ασφάλεια Πατρών διεξάγει έρευνα,

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ένας από την ίδια ομάδα των ατόμων φέρεται να έβαλε φωτιά στα ρούχα του 35χρονου, ο οποίος στη συνέχεια κατάφερε να την σβήσει.