Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα και στο επίκεντρο εξακολουθούν να βρίσκονται τα περιουσιακά στοιχεία που άφησε πίσω του. Ο εκδότης και ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός είχε γνωστοποιήσει την 1η Δεκεμβρίου 2021 με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ότι νοσεί από κορονοϊό και εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία» τρία εικοσιτετράωρα αργότερα. Δυστυχώς η υγεία του επιδεινώθηκε και στις 10 Δεκεμβρίου διασωληνώθηκε ενώ στην εντατική υπέστη καρδιακό επεισόδιο και του τοποθετήθηκε στεντ. Εξέπνευσε στις 03:10 το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου από σειρά επιπλοκών, σε ηλικία 72 ετών.

Η κοινή γνώμη έμεινε άναυδη όταν μετά τον θάνατό του γνωστοποιήθηκε η κινητή και κυρίως περιουσία που κατείχε. Σύμφωνα με ιδιόχειρη διαθήκη την οποία είχε συντάξει στο Μονακό, ο Γιώργος Τράγκας όριζε ως κληρονόμους της περιουσίας του, τον γιο του Γιάννη με ποσοστό 42%, την τρίτη και τελευταία του σύζυγο του, Μαρία Καρρά με ποσοστό 35% και τον γιο του Φρέντι (Ευθύμιος-Φρειδερίκος) με ποσοστό 23% ο οποίος όμως μέσω του δικηγόρου του δήλωσε ότι «δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του».

Έτσι κύριοι διεκδικητές της κληρονομιάς έμειναν η σύζυγός του και ο ένας εκ των γιων του. Η περιουσία αποδείχθηκε πως ήταν τεράστια και αμφιβόλου προέλευσης τα χρήματα που δόθηκαν για να αποκτηθεί ένα σημαντικό μέρος της. Ακίνητα στο Μονακό, στο Παρίσι, στο Σαν Τροπε, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι, στη Μύκονο, στην Πολιτεία, στο Μπέβερλι Χιλς και σε άλλες ακριβές περιοχές, ράβδοι χρυσού, μετρητά, τραπεζικές καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ…

Η δέσμευση της περιουσίας

Ο Γιώργος Τράγκας με τη σύζυγό του Μαρία Καρρά

Στις 3 Ιουνίου 2022 η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε στην δέσμευση όλης της περιουσίας του Τράγκα, καθώς η τρίμηνη έρευνα της Αρχής κατέληξε σε ένα πόρισμα το οποίο αναφέρει ότι υπήρξαν διαδικασίες ξεπλύματος μαύρου χρήματος και ότι προέκυψε αδικαιολόγητος πλουτισμός. Κατόπιν αυτού, όχι απλώς οι δικαιούχοι δεν έχουν μοιραστεί τα κληρονομικά στοιχεία πουν άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας, αλλά έχει δεσμευτεί και όλη η περιουσία της κας Καρρά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο έχουν αποκτηθεί νόμιμα τα ακίνητα και τα κινητά στοιχεία του γνωστού δημοσιογράφου. Η τελευταία του σύζυγος παράλληλα καλείται να δώσει εξηγήσεις για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα της μη υποβολής πόθεν έσχες ως όφειλε, με το διάστημα που ελέγχεται να αφορά την τελευταία πενταετία.

Η έρευνα για την χήρα του εκδότη ξεκίνησε στην Εισαγγελία πρωτοδικών μετά την διαβίβαση του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για τη Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων Χαράλαμπου Βουτλιώτη, στο οποίο φαίνεται να αναφέρεται ότι η υπό διερεύνηση δημοσιογράφος απέκρυπτε οικονομικά στοιχεία που για κάθε έτος υπολογίζονται σε 3 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εκτίμηση των στοιχείων αυτών, η κ. Καρρά δεν δήλωνε είτε καταθέσεις σε ατομικούς της λογαριασμούς, είτε σε κοινούς με τον αποβιώσαντα εκδότη είτε δεν δήλωνε νεοαποκτηθέντα ακίνητα. Η εκτίμηση της Αρχής είναι ότι η δημοσιογράφος ενδέχεται κατά την τελευταία 10ετία να απέκρυψε το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ.