Οι συμβατοί λήπτες που θα λάβουν τα όργανα της 21χρονης Έμμας, της φοιτήτριας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν.

Οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας ανακοίνωσαν πως θα δωρίσουν τα όργανά της, καθώς ήταν κάτι που θα ήθελε και η ίδια η κόρη τους. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, οι λήπτες που θα λάβουν το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τα νεφρά και τους κερατοειδείς της 21χρονης κοπέλας έχουν βρεθεί.

Μάλιστα, η ίδια πηγή σημειώνει πως οι γονείς της ήταν φανερά συγκινημένοι όταν ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους του νοσοκομείου ότι ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις για τον έλεγχο ιστοσυμβατότητας και έχουν καταλήξει στα άτομα που θα λάβουν τα όργανα του παιδιού τους. Αυτή εξάλλου ήταν η επιθυμία τους από τη στιγμή που έμαθαν ότι έσβησαν όλες οι ελπίδες για την 21χρονη κόρη τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία για τη λήψη οργάνων ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει μετά τα μεσάνυχτα και να ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες της Τρίτης (29/11).

Να σημειώσουμε πως αναμένονταν ειδικά κλιμάκια από Ωνάσειο και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ενώ οι κερατοειδεις θα παραμείνουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς. Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες εξετάσεις προ της λήψης μοσχευμάτων, οπότε και η διαδικασία προχωράει στην επόμενη φάση της.