Μια οικογένεια μιας ηλικιωμένης που δεν είναι πια στη ζωή, αναφέρει ότι βρίσκεται στα δικαστήρια με τη «Κιβωτό του Κόσμου», επειδή φέρεται άτομα από τη ΜΚΟ να προσέγγισαν τη γυναίκα που έπασχε από άνοια και να της έπεισαν να γράψει το σπίτι της στη δομή.

Συγγενείς που μίλησαν στο «Live News» ανέφεραν πως «υπήρχε μία διαθήκη της θείας μου από το 2014 η οποία άφησε το σπίτι σε εμένα. Σπίτι το οποίο έχει χτίσει ο πατέρας μου… Από ότι αντιλαμβάνομαι, την πλησίασαν κάποιοι ιερείς, από τη “Κιβωτό του Κόσμου” και έκανε δωρεά εν ζωή το σπίτι της χωρίς να έχει καμία επίγνωση του τι κάνει ακριβώς».

«Την πλησίασαν από τη “Κιβωτό”, της είπαν “τα παιδάκια”, τη ρίξανε σε συναισθηματικό εκβιασμό. Η θεία μου δεν ήξερε τι έκανε, το είχε χάσει, έπαιρνε… Υπήρχε συνταγογράφηση με φάρμακα για άνοια», πρόσθεσαν στη συνέχεια.

Επίσης, ανέφεραν πως «η αποβιώσασα θείας μας ελάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τέτοιες φαρμακευτικές αγωγές δεν έχουν δυνατότητα δικαιοπραξιών δηλαδή διαχείριση οικονομικών, δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτων και μετρητών».

«Άλλαξαν τις κλειδαριές»

Παράλληλα, συγγενείς της ηλικιωμένης ανέφεραν πως άτομα από τη δομή άλλαξαν τις κλειδαριές στο σπίτι και τους απαγόρευσαν την πρόσβαση, ακόμα και για να πάρουν ορισμένα πράγματα.

«Μας ειδοποίησε η γειτονιά και πήγα εγώ με το κλειδί μου να μπω και όντως είχε αλλαχτεί η κλειδαριά και μετά από 3 – 4 ημέρες, γιατί μου είπαν ότι ήταν από τη “Κιβωτό”, η γειτονιά, έψαχνα να τους βρω, να μιλήσω με έναν υπεύθυνο», είπε ένας συγγενής της γυναίκας και πρόσθεσε πως «κάποια στιγμή πήρα τηλέφωνο τη “Κιβωτό” και τους ζήτησα να μπω στο σπίτι να πάρω κάποια αντικείμενα. Και μετά από τρεις ώρες με πήραν και μου είπαν: “δεν μπορείτε, γιατί έχετε κάνει αγωγή και από τη στιγμή που εκκρεμεί αγωγή δεν μπορεί κανείς να μπει στο σπίτι”».

«Από ότι ξέρω, από την κοπέλα που την κράταγε, πήγε μία κυρία με έναν νεαρό, της είπαν ότι είμαστε φίλοι με την κυρία Ε και τους άφησε για να πάει να ψωνίσει γιατί είχε λαϊκή εκείνη την ημέρα και τους άφησε. Μέσα σε μισή ώρα έγινε, ότι έγινε, τόσο έλειψε η κοπέλα. Πήγε η δικηγόρος που θα γινόταν πληρεξούσια, πήραν την υπογραφή της, πώς την πήραν δεν ξέρω γιατί δεν μπορούσε να γράψει η θεία μου το 2020, με τίποτα, έκανε μουτζούρες. Πιστεύω από τη στιγμή που είχε άνοια η θεία μου και αποδεικνύεται από χαρτί γιατρού και από τα συνταγολόγια που γράφαμε τα χάπια, ότι θα δικαιωθούμε», πρόσθεσε στη συνέχεια.