«Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Δεν θα περάσετε εύκολα» ήταν η φράση του απεύθυνε ο Γιάννης Λαγός στους δικαστές ανεβάζοντας για ακόμη μια φορά τους τόνους στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο ευρωβουλευτής διαμαρτυρόμενος ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν κάνει δεκτά τα αιτήματα του κατηγόρησε τους δικαστές για «δίκη προμελετημένη και «απόφαση που έχει παρθεί».

«Μην κάνετε αγόρευση κάντε ερωτήσεις» κάλεσε τον κατηγορούμενο η πρόεδρος και εκείνος με τη σειρά του δήλωσε πως «αισθάνεται προσβεβλημένος».

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας! Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

«Κάνε υπομονή Γιάνναρε» ήταν το σχόλιο των υποστηρικτών του την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν και πάλι έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Τη σκυτάλη της διαδικασίας πήρε ο συνήγορος του κατηγορούμενου ευρωβουλευτή, Κωνσταντίνος Πλεύρης ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε «παράπονο» ότι του στερούν τα υπερασπιστικά του δικαιώματα. «Η δίκη είναι ποινική και όχι φρονημάτων και ιδεών. Μπορεί να έχει νομικές συνέπειες αν συνεχίζουν να μιλούν για φασισμό…» είπε.

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου

Η υπεράσπιση επανήλθε ζητώντας να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν έχει καταθέσει ούτε στην πρώτη δίκη.

Η Εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου διευκρινίζοντας ότι δεν είναι αρνητική στην εξέταση της τότε συντρόφου του άτυχου μουσικού στην περίπτωση που εντοπιστεί. Η υπεράσπιση, ωστόσο, ζήτησε να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει τη διεύθυνση της γυναίκας.

Παράλληλα, με νέο αίτημα ζήτησε να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών, φίλων του Παύλου Φύσσα, ώστε, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το μοιραίο βράδυ προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι θα αποδειχθεί πως όσο διαρκούσε ο αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια» που ανάγκασε τον Φύσσα, τη φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους «να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή».

Η δίκη διεκόπη για τις 23 Νοεμβρίου.