Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγείται ο 14χρονος, που ομολόγησε προφορικά ότι πυροβόλησε κατά λάθος -και σκότωσε- τον 17χρονο αδερφό του στην περιοχή της Μάνδρας. Στα χέρια των αρχών βρίσκεται κι ο πατέρας τους, ο οποίος κατηγορείται για οπλοκατοχή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του παιδιού», δύο φορές τα τελευταία χρόνια υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών από τον πατέρα και παραμέληση από τους γονείς. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι τον Ιούνιο του 2021 είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε ότι τα οχτώ παιδιά της οικογένειας υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς.

Ο πολύτεκνος πατέρας φέρεται να αρνείται κάθε κατηγορία.

Ωστόσο η αναφορά εστάλη στην Εισαγγελία και τον περασμένο Απρίλιο το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε και δεύτερη καταγγελία για κακοποίηση και παραμέληση, ενώ αναφερόταν ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

Τι υποστήριξε ο 14χρονος

Σύμφωνα με πληροφορίες, , ο 14χρονος ομολόγησε τι ακριβώς συνέβη στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κάνοντας λόγο για θανάσιμο λάθος.

Από την πρώτη στιγμή η έρευνα των Αρχών στράφηκε στην οικογένεια και ιδιαίτερα στον μικρό αδερφό, καθώς αυτός ήταν το τελευταίο άτομο που είχε δει τον 17χρονο εν ζωή.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 14χρονος υποστήριξε προανακριτικά ότι τον πέρασε για αγριογούρουνο, πυροβόλησε προς το μέρος του και τον σκότωσε.

Στο σημείο είχαν βρεθεί δύο κάλυκες από κυνηγετικό όπλο, ενώ σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και η καραμπίνα – φονικό όπλο. Αρχικά ο πατέρας της οικογένειας φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρχε κάποιο όπλο στο σπίτι, ωστόσο, είχε βρεθεί θήκη από καραμπίνα που «διευκόλυνε» την έρευνα.