Σοκάρει η δράση της συμμορίας της Πανεπιστημιούπολης, η οποία έκανε ληστείες και διακινούσε ναρκωτικά. Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το Open, δύο μέλη της συμμορίας, μπαίνουν σε κατάστημα οπλισμένοι και φορώντας κουκούλες, απειλούν και χτυπούν τον ιδιοκτήτη και παίρνουν τα χρήματα.

Μέσα σε 22 δευτερόλεπτα έχουν ήδη ολοκληρώσει τη δράση τους και έγιναν καπνός.

Οι δύο συμμορίες των σκληρών Αλβανών (σ.σ. κατά βάση) ποινικών που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά από επιχείρηση με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ φαίνεται ότι ήταν «κράτος εν κράτει» στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης.

Αυτό φαίνεται, μεταξύ άλλων, από μία σειρά γεγονότων που έχουν καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η συμμορία του «Τζούλιο» προέβαινε ακόμη και σε αγοραπωλησίες όπλων εντός των χώρων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το απόγευμα της 27ης Ιουνίου 2021 ο «Τζούλιο» με τον αδερφό του έδωσαν ραντεβού σε υπόγειο χώρο στάθμευσης εντός της Πανεπιστημιούπολης και εκεί συναντήθηκαν με 4 άγνωστα άτομα ηλικίας 18-20 ετών και τους πούλησαν ένα πιστόλι και ένα πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov.