Συγκλονισμένη και βυθισμένη στο πένθος είναι η τοπική κοινωνία του Ωρωπού από τον θάνατο του 17χρονου ντελιβερά τον οποίο παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε οδηγός. Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος του οδηγού ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel θα ερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, όπως και το καθεστώς εργασίας του νεαρού. Η μητέρα του 17χρονου με δάκρυα στα μάτια, μίλησε στο Star και υποστήριξε ότι ο γιος της πήγαινε για το μεροκάματο και χάθηκε άδικα.

«Όλα τα καλύτερα λόγια έλεγε, δεν είχε κάτι κακό να πει, όλο μου έλεγε “μανούλα μου είμαι δίπλα σου, δεν θα σε αφήσω ποτέ”, τι να πω άλλο…» είπε η μητέρα με δάκρυα στα μάτια. Ο γιος της αγαπούσε πολύ τις μηχανές αλλά ποτέ δεν έτρεχε και πάντα φορούσε το κράνος, όπως και τη μοιραία νύχτα.

Ο 17χρονος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης και όπως είπε η μητέρα του, είχε γραφτεί για να πάει να βγάλει δίπλωμα. Δεν το είχε πάρει, όμως, γιατί ήταν μικρός, 17 ετών.

Για τα όνειρα του 17χρονου μίλησε ο πατέρας του άτυχου νεαρού λέγοντας πως: «Ήθελε να σπουδάσει μηχανικός. Παράλληλα δούλευε για να βοηθάει να βγάζει τα έξοδα του και να βοηθάει την οικογένειά του». Ο δεκαεπτάχρονος είχε φύγει από το κατάστημα που εργαζόταν και πήγε να παραδώσει δύο παραγγελίες.

Ο οδηγός του οχήματος που προκάλεσε το δυστύχημα, εγκατέλειψε τον 17χρονο αιμόφυρτο στο έδαφος. Πρόκειται για έναν άνδρα 30 ετών, ο οποίος και συνελήφθη. Όπως διαπιστώθηκε είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του οδηγού ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα και συγκεκριμένα για επικίνδυνη οδήγηση από την οποία επήλθε θάνατος, εγκατάλειψη του θύματος και παραβίαση του ΚΟΚ ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το κατάστημα εστίασης που εργαζόταν τον τελευταίο καιρό ο άτυχος δεκαεπτάχρονος, ως διανομέας φαγητού, παραμένει κλειστό τις τελευταίες δύο ημέρες.

Το πρωί της Δευτέρας συνελήφθη στα πλαίσια του Αυτοφώρου ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος όπου εργαζόταν ο άτυχος νέος. Ο ιδιοκτήτης μπήκε και αυτός στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης.

Δικογραφία σχηματίστηκε όμως και για τον αδελφό του οδηγού που είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι ο ίδιος οδηγούσε το αυτοκίνητο.