Ανατριχίλα προκαλεί η υπόθεση βασανισμού ενός κουταβιού δύο μηνών από ανήλικους στην πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας – Save Patras Strays», το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Αυγούστου, τα ανήλικα κρατούσαν το κουτάβι από το ένα πόδι και το γυρνούσαν στον αέρα ενώ στη συνέχεια το πετούσαν και το κλωτσούσαν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», μάρτυρες του περιστατικού υπήρξαν δύο εθελοντές φιλόζωοι και η μία εκ των δύο προσέφυγε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσει τα όσα είδε ώστε να ενεργοποιηθεί ο σχετικός νόμος και να αφαιρεθεί από τους ανήλικους το άτυχο κουταβάκι.

Η Αστυνομία βρέθηκε στην πλατεία Ελευθερίας για να ελέγξει τόσο τους ανήλικους αλλά και την κατάσταση που βρισκόταν το ζώο. Διαπιστώθηκε ότι οι ανήλικοι δεν είχαν ταυτότητα και δηλωμένη διεύθυνση διαμονής, αλλά και ούτε έγγραφα που να δηλώνουν ότι είναι οι ιδιοκτήτες του ζώου. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι τα ανωτέρω επισημάνθηκαν εκ μέρους των εθελοντών στον αξιωματικό υπηρεσίας και επισημάνθηκε ότι η ζωή του ζώου βρίσκεται σε κίνδυνο, τελικά από την Αστυνομία παραδόθηκε και πάλι στους ανήλικους «με τη δικαιολογία ότι ήταν πολύ μικρό και δεν απαιτείται να έχει ούτε ηλεκτρονική σήμανση, ούτε κτηνιατρικό βιβλιάριο και ότι τα ανήλικα δήλωσαν ότι τους ανήκει και άρα έπρεπε να τους παραδοθεί».

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του φιλοζωικού Συλλόγου, Έλενα Αρβανίτη, προς τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, Θόδωρο Τσάτσαρη, τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συντονισμένες ενέργειες από τον Σύλλογο προκειμένου να βρεθεί το άτυχο ζώο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Θεωρώντας ότι το σκυλάκι βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο «καθώς είναι γνωστές και επαναλαμβανόμενες οι κακουργηματικές πράξεις ενήλικων και ανήλικων Ρομά κατά των ζώων που έχουν οδηγηθεί στην ελληνική Δικαιοσύνη» ο σύλλογος ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να βρεθεί το σκυλάκι αλλά και οι υπαίτιοι των βασανισμών του. Η Αστυνομία επέδειξε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και λίγες ώρες μετά η κυρία Αρβανίτη ενημερώθηκε από το 2ο Αστυνομικό Τμήμα να πάνε οι εθελοντές να παραλάβουν το κουτάβι υπ’ ευθύνη τους.

*Φωτογραφία αρχείου