Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια της πτώσης του τεράστιου πεύκου που καταπλάκωσε τον 51χρονο άνδρα την ώρα που περίμενε σε φανάρι σε κεντρική λεωφόρο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Από την πρώτη στιγμή οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ανέφεραν πως δεν υπήρξε κάποιο σημάδι που να δείχνει πως το δέντρο ήταν άρρωστο ή σάπιο ώστε να κριθεί ακατάλληλο και να ξεριζωθεί. Ωστόσο, φαίνεται πως το συγκεκριμένο πεύκο είχε χαρακτηριστεί «επικίνδυνο» εξαιτίας της κλίσης που είχε σε αυτοψία που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει με δηλώσεις του στο cretapost ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Σταύρος Μαγκουσάκης.

«Στις 17 Μαΐου, μετά από πρωτοβουλία του Συνδέσμου, καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς και χρησιμοποιώντας ένα τουριστικό λεωφορείο κάναμε αυτοψία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Στην αυτοψία συμμετείχαν μέλη του Συνδέσμου, η δημοτική αστυνομία, η Τροχαία αλλά και άτομα από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου» επισήμανε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης ο οποίος τόνισε ότι βρέθηκαν 15 «επικίνδυνα» σημεία μεταξύ αυτών και το δέντρο που έπεσε και σκότωσε τον 51χρονο.

«Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας βρήκαμε 15 δέντρα τα οποία είτε είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση, είτε δυσκόλευαν τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων λόγω μήκους και ύψους. Ένα απ’ αυτά τα σημεία ήταν και το δέντρο που σκότωσε τον συνάνθρωπό μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκουσάκης.
Αμέσως μετά την αυτοψία καταρτίστηκε η λίστα με τα 15 επικίνδυνα σημεία και στάλθηκε με e-mail τόσο στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου όσο και στην δημοτική αστυνομία.

«Το e-mail αυτό στάλθηκε στις 19 Μαΐου. Έκτοτε δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια. Μόνο ένα τηλέφωνο δεχθήκαμε από την Υπηρεσία Πρασίνου για κάποιες διευκρινίσεις και τίποτε άλλο» υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μαγκουσάκης.

Βίντεο ντοκουμέντο: Η τραγική στιγμή της πτώσης του δέντρου

Κόβει την ανάσα το βίντεο από την πτώση του δέντρου στην λεωφόρο Δημοκρατίας το οποίο κόστισε την ζωή του 51χρονου στην Κρήτη. Μέσα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται καρέ καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα τρομοκρατώντας πεζούς οδηγούς όπως και περίοικους.

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε χθες ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου, Θανάσης Γαλήνας, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον 51χρονο άνδρα.