Άλλο ένα περιστατικό βίας από συμμορία ανηλίκων σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης (17/8), λίγο μετά τις 21:00 μ.μ., όταν δύο παιδιά που έκαναν βόλτα κοντά στην πλατεία Ευόσμου δέχτηκαν επίθεση από μία ομάδα ατόμων με σκοπό να τους ληστέψουν και συγκεκριμένα να κλέψουν τον σταυρό που φορούσε ο ένας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega το ένα από τα δύο παιδιά κάλεσε στο τηλέφωνο τον πατέρα του, ο οποίος είναι αστυνομικός, για βοήθεια. Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πήγε στο σημείο για να τους βοηθήσει, όμως λίγο πριν φτάσει δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα 10 ατόμων, οι οποίοι του επιτέθηκαν.

Ο αστυνομικός έφερε πολλαπλά τραύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η υγεία του ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσε η αστυνομία, η οποία εντόπισε και συνέλαβε έξι άτομα, εκ των οποίων πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας από 14 έως 16 ετών.

Οι ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες Πέμπτη (18/8) στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ υποστήριξαν πως δεν εμπλέκονταν στο περιστατικό.

«Είναι απαραίτητη η καθημερινή Αστυνομική δύναμη στην πλατεία και γενικότερα στο κέντρο του Ευόσμου, διότι οι περιπολίες ιδίως στην πλατεία πραγματοποιούνται μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Αυτά τα σημεία χρειάζονται 24ωρη φύλαξη για να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά βίας. Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφιστεί εδώ και αρκετούς μήνες η τοποθέτηση καμερών στην πλατεία Ευόσμου, ωστόσο δεν έχουν γίνει κινήσεις για την τοποθέτησή τους» τόνισε στο GRTimes.gr ο Κοινοτικός Σύμβουλος Ευόσμου Σωκράτης Πασχαλέρης.