Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Θεσσαλονίκης. Συμμορίες ρημάζουν το Παιδικό Χωριό SOS που βρίσκεται έξω από το Πλαγιάρι με τους κατοίκους να μην μπορούν να κρύψουν την απελπισία τους. «Προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα ενώ ήταν και παιδιά στο σπίτι» καταγγέλλουν και αναφέρουν πως η Αστυνομία αργεί να φτάσει στο σημείο όταν την καλούν.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr η δράση συμμορίας Ρομά που «χτυπάει» τον Τριλόφο και το κέντρο του Πλαγιαρίου είναι «κοινό μυστικό».

Λόγω της υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό και της σοβαρής έλλειψης οχημάτων της αστυνομίας της περιοχής οι κλέφτες κατά τις ίδιες πληροφορίες δρουν ανεξέλεγκτα ενώ οι κάτοικοι δυσφορούν και πολλές φορές αντιδρούν αυτοβούλως ώστε να καταφέρουν να σώσουν την περιουσία τους.

Μπαλάκι ευθυνών οι καταγγελίες των κατοίκων

«Η περιοχή μας είναι απομακρυσμένη από το κέντρο του Πλαγιαρίου και αυτό σημαίνει πως σε κάθε καταγγελία που γίνεται για κλοπή ή για ύποπτα οχήματα που κινούνται στο χωριό μας, η Αστυνομία και η Ασφάλεια φτάνουν σε 40-45 λεπτά. Κατά την διάρκεια αυτής της ώρας, οι κλέφτες έχουν προλάβει να μπουν σε ακόμη πέντε σπίτια» εξηγεί κάτοικος του χωριού στο ThessToday.gr.

Τις περισσότερες φορές στις καταγγελίες τους, όπως τονίζει ο ίδιος, λαμβάνουν απαντήσεις από την ΕΛΑΣ πως δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό για να μεταβεί άμεσα στο περιστατικό γιατί είναι πάρα πολύ μακριά ή επικρατεί ένα «μπαλάκι ευθυνών».

«Έχει τύχει να πάρουμε το ”100” στη Θέρμη, και να μας παραπέμψουν ορθώς στην Άμεση Δράση. Αν απευθυνθώ όμως εκεί, πρόκειται για συμβάντα που γίνονται ”εδώ και τώρα”, οπότε δεν έχει νόημα, γιατί δεν θα προλάβουν να έρθουν. Μας λένε πως έχουν όλη την καλή διάθεση να μας βοηθήσουν αλλά δεν προλαβαίνουν και μας παραπέμπουν στον δήμο, ή μας λένε να καλέσουμε ξανά σε κάποιο άλλο περιστατικό. Πλέον δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, πού ανήκουμε και σε ποιον να απευθυνθούμε για να σωθούμε» αναφέρει άλλος κάτοικος της περιοχής.

«Οι γονείς αγχώνονται και φοβούνται, δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι»

Ενδεικτικό της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στη περιοχή Παιδικό Χωριό SOS είναι πως πριν από λίγες ημέρες οι κλέφτες επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα μίας κατοικίας, την ώρα που βρίσκονταν η μητέρα με τα παιδιά της μέσα σε αυτό.

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος γιατί στο χωριό μας μένουν πολλές οικογένειες και κυκλοφορούν στους δρόμους αρκετά παιδάκια. Οι γονείς αγχώνονται και φοβούνται, και φυσικά δεν μπορούν να τα αφήσουν μόνα τους στο σπίτι. Δρουν καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, είναι τραγικό» αναφέρει μαρτυρία.

Ντόπιοι δηλώνουν στο ThessToday.gr πως οποιαδήποτε μέτρα και να λάβουν πλέον δεν νιώθουν ασφαλείς ενώ ταυτόχρονα ακούνε συνεχώς για περισσότερες διαρρήξεις, αναμένοντας ποιος από αυτούς θα είναι το επόμενο θύμα των επιτήδειων κλεφτών.

«Όσο εκείνοι αλωνίζουν στα σπίτια της περιοχής, η αστυνομία ακόμη προσπαθεί να τα εντοπίσει γιατί δεν έχουμε οδούς. Έχουν ”χτυπήσει” τα περισσότερα πλέον, και αναρωτιόμαστε αν είναι η σειρά μας. Καθημερινά ακούμε περιστατικά αλλά δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε. Ο κ. Νίκος Διαλυνάς είναι η τελευταία μας ελπίδα, γιατί δυστυχώς η φωνή ενός απλού πολίτη δεν ακούγεται, ακόμη και αν πρόκειται για ολόκληρα χωριά που κινδυνεύουν» σημειώνουν.