Φραστική επίθεση δέχτηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη του.

Ο ηθοποιός έφτασε στο δικαστήριο λίγο μετά τις 08.30 το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από αστυνομικούς και χωρίς να φορά χειροπέδες, έναν περίπου μήνα μετά την αποφυλάκισή με περιοριστικούς όρους.

Ξαφνικά ένας πολίτης τον πλησίασε και του είπε: «Αυτό που έκανες στη γυναίκα μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Μην τολμήσεις να το ξανακάνεις. Αληταρά! Μεγαλώνουμε παιδιά κι εμείς».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν αντέδρασε στα όσα του φώναξε ο άνδρας και το επεισόδιο έλαβε τέλος άμεσα.

Πέτρος Φιλιππίδης: «Την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό»

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός κάθισε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για να ακούσει τη μαρτυρία ενός φίλου της πρώτης νεαρής γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην «αδελφική σχέση» του με την καταγγέλλουσα η οποία, όπως είπε, του εκμυστηρεύτηκε ότι δέχτηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια συνάντηση τους «για να τη συμβουλεύσει» ως νέα ηθοποιό.

«Στη συνάντηση ήταν μόνοι στα γραφεία. Εκείνος είχε ερωτική διάθεση. Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο. Ο Φιλιππίδης την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμόΕίχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε» περιέγραψε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε «Δε θα ξεχάσω το βλέμμα της».

Σύμφωνα με το μάρτυρα η φίλη του «δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στο χώρο γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε όλο αυτό». Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που την προέτρεψε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα για νέα συνάντηση με τον κατηγορούμενο προκειμένου να συζητήσουν για κάποιο ρόλο. «Έπρεπε να συνεχίσει επαγγελματικά και να αγνοήσει αυτό που έγινε. Αυτό δυστυχώς ήταν μια εδραιωμένη αντίληψη, ότι αυτές τις συμπεριφορές δεν τις καταγγέλουμε και τις προσπερνάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.