Σαν κεραυνός έπεσε η είδηση στη Λαμία, ότι 22χρονος φοιτητής, γιος γνωστής ιατρού πέθανε ξαφνικά και ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τη παρέα του στη Σίφνο.

Πρόκειται για τον Θανάση Ζέρβα φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι γιος της παθολόγου Δέσποινας Κουντούρη και του αρχιτέκτονα Θανάση Ζέρβα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας lamiareport.gr ο άτυχος νέος είχε πάει διακοπές με άλλα παιδιά από τη Λαμία, που είναι φίλοι από το Γυμνάσιο. Ήταν περίπου δέκα άτομα και είχαν κατασκηνώσει σε ένα κάμπινγκ στη Σίφνο.

Από το πρωί της Τρίτης (27.07.2022) ο 23χρονος Θανάσης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, που όμως βγήκε αρνητικός.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και λίγο αργότερα πήγε και τους βρήκε. Ξαφνικά, έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του έτρεξαν να βοηθήσουν, ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ. Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 25′ λεπτά περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί σχεδόν χωρίς σφυγμό και 40′ περίπου λεπτά προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φίλοι του, που είχαν ακολουθήσει το ασθενοφόρο και περίμεναν με αγωνία έξω από το Ιατρείο της Σίφνου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη ο Θανάσης είχε «φύγει», τόσο απρόσμενα και τόσο άδικα.

Η σωρός του 23χρονου έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (27/7) στο λιμάνι του Πειραιά και το πρωί σήμερα Πέμπτη θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, η οποία θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, που ξεκίνησε για διακοπές με τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε.

Η κηδεία του 23χρονου θα γίνει στις 6 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη (28/7) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.

Η είδηση όπως αναφέρουν οι ιστοσελίδες tvstar.gr και lamiareport.gr έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Λαμίας.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (27/7) ο καρδιολόγος και φίλος της οικογένειας Παναγιώτης Ιακωβής είχε αναφερθεί στο τραγικό νέο, από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

Σαν Παιδί μας…Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον πόνο για την απώλεια του νεαρού Θανασάκη Ζέρβα, γιου…

Posted by Παναγιώτης Ιακωβής on Tuesday, July 26, 2022

Ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου Λαμίας Οδυσσέας Γκοτζαμάνης και οι καθηγητές-τριες του Θανάση μην μπορώντας να πιστέψουν αυτό που συνέβη, έστειλαν το παρακάτω συγκινητικό μήνυμα:

«Για τον Θανάση.

Στη σύντομη ζωή σου έλαμψες με το ήθος σου και φεύγεις ξαφνικά σαν αναλαμπή. Θα θυμόμαστε την πραότητα του χαρακτήρα σου, την ηρεμία σου, την ευγένειά σου. Το 4ο Λύκειο, οι καθηγήτριες, οι καθηγητές σου, σε αποχαιρετούμε με απέραντη θλίψη και την ελπίδα, ότι ο χρόνος θα μετριάσει τον πόνο της μητέρας, του πατέρα, της αδερφής σου».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, μέλος του οποίου είναι και η μητέρα του αδικοχαμένου νέου, έστειλε το παρακάτω συλληπτήριο μήνυμα:

«Η Ιατρική οικογένεια της Φθιώτιδας, συντετριμμένη, ενημερώθηκε σήμερα για τον αδόκητο θάνατο του νεαρού φοιτητή, γιου της αγαπητής συναδέλφου Δέσποινας Κουντούρη – Ζέρβα, είδηση η οποία βυθίζει σε θλίψη το σύνολο της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, εκφράζοντας τις σκέψεις του συνόλου των συναδέλφων, μεταφέρει τα Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού Θανάση Ζέρβα.

Η αγάπη και οι προσευχές όλων θα είναι δίπλα τους».

Ο Προέδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Θανάσης Λυκόπουλος, έγραψε στο λογαριασμό του στο ΦΒ:

«Θρηνούμε όλοι σήμερα μαζί με το Δημητρό και τη Δέσποινα .. Καλό παράδεισο στο Θανάση, κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια …»