Στο εδώλιο του Εφετείου ώστε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση αποπλάνησης μιας ανήλικης κοπέλας που σήμερα είναι 16 ετών κάθεται σήμερα ο 70χρονος πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ ο οποίος το 2019 καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 12 ετών.

Αύριο ο μουσικός αναμένεται να απολογηθεί στην 14η ανακρίτρια για την υπόθεση των πολλών θυμάτων που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης περίπτωσης.

Λίγο μετά τις 8:30 ο ντράμερ πέρασε την πόρτα του Εφετείου χωρίς να προβεί σε δηλώσεις συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του.

Δικηγόρος ανήλικης: Περιμένουμε οι λαϊκοί και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους

«Έφτασε η ώρα σήμερα για να ξεκινήσει η δίκη στο Εφετείο για το πρώτο ανήλικο θύμα το οποίο με το θάρρος του και με το συντεταγμένο οικογενειακό του περιβάλλον έχει δώσει την ευκαιρία να ανοίξουν και άλλα στόματα και να δημιουργηθεί μία μεγάλη, πολύ βαριά δικογραφία για τον ίδιο κατηγορούμενο» επεσήμανε μιλώντας στο Newsbeast o ποινικολόγος και συνήγορος της οικογένειας της 16χρονης σήμερα κοπέλας Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου λίγο πριν εισέλθει στο Εφετείο ώστε να ξεκινήσει η δίκη.

«Κυρίως είμαστε εδώ γιατί παρακολουθούν τα δεκάδες θύματα τα οποία δεν έχουν την ευκαιρία, ή δεν έχουν το θάρρος ή τις περιστάσεις τις ευνοϊκές για να μιλήσουν και περιμένουν μία δικαίωση έστω και τώρα» επεσήμανε ο δικηγόρος της 16χρονης σήμερα κοπέλας που έπεσε θύμα του ντράμερ όταν ήταν μόλις 8 ετών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου

«Όποια δικαιώματα και να ασκηθούν από την πλευρά του κατηγορουμένου παρελκυστικά ή μη η ώρα της κρίσης έχει φτάσει, αυτό είναι δεδομένο και περιμένουμε οι λαϊκοί και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν τη δουλειά τους» επεσήμανε κλείνοντας ο Παναγιώτης Γ. Παπαϊωάννου.

Φωτογραφίες από την άφιξη του ντράμερ στο Εφετείο

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο ντράμερ καταδικάστηκε το 2019, σε πρώτο βαθμό, σε κάθειρξη 12 ετών για την αποπλάνηση επί 1,5 χρόνο ενός 8χρονου κοριτσιού ενώ μόλις η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας και άλλα θύματά του απευθύνθηκαν στις Αρχές και κατήγγειλαν ότι τις πλησίασε και τις κακοποίησε.

Οι Πυξ Λαξ μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση τοποθετήθηκαν αρκετές φορές δημόσια λέγοντας πως έχουν εδώ και χρόνια σταματήσει να συνεργάζονται με τον κατηγορούμενο.

Στην ανακοίνωσή τους οι Πυξ Λαξ υπογραμμίζουν πως η συνεργασία τους με τον μουσικό έχει διακοπεί εδώ και χρόνια και το ότι παντού αναφέρεται ως πρώην ντράμερ τους έχει αρνητικό αντίτυπο στους ίδιους, στην υπόληψή τους αλλά και στην καλλιτεχνική δραστηριότητά τους.