Τα «βέλη» της στους γονείς της νεαρής κοπέλας που κατήγγειλε τον προπονητή της ότι τη βίασε στην τρυφερή ηλικία των 11 ετών, έστρεψε η μητέρα του κατηγορούμενου καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η γυναίκα ανέφερε πως η μητέρα της 22 ετών σήμερα κοπέλας ήταν εκείνη που επιθυμούσε αυτό το γάμο ενώ πρόσθεσε πως οι μάρτυρες της υπόθεσης δέχονται απειλές. Η μάρτυρας κατέθεσε πως οι γονείς του κοριτσιού έκαναν ανοιχτά λόγο για γάμο στο σπίτι της την Πρωτοχρονιά του 2013 πριν απομακρυνθεί ο γιος της από τον Όμιλο.

«Μου είπε ότι ο γιος μου θα είναι ιδανικός σύζυγος για την κόρη της. Έπαθα σοκ. Της λέω «ξέρεις πόση διαφορά ηλικίας έχουν;». Μου απάντησε: «τέτοια διαφορά πρέπει να υπάρχει»…Εγώ της έλεγα ότι είναι ανήλικη και αυτή έλεγε ότι δεν πειράζει. Την Πρωτοχρονιά του 2013, ο γιος μου είπε ότι οι σχέσεις του με συνομήλικες ήταν αποτυχημένες, ότι οι γυναίκες είναι πολύ ελεύθερες τώρα, ενώ με την κοπέλα, όταν γίνει 16 χρονών, θα μπορούσαν να κάνουν οικογένεια…» Δεν μου άρεσε που ήταν ανήλικοι, αλλά αφού ήθελαν τα παιδιά…» περιέγραψε σημειώνοντας πως ο γιός της της εξομολογήθηκε, ενώ βρισκόταν στη φυλακή, ότι είχε σεξουαλική σχέση με το κορίτσι.

«Μου είπε: “Μου έστρωνε και κοιμόμουν στο δωματιάκι και μου την έστελνε”» ανέφερε η μάρτυρας η οποία απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι γονείς της έκαναν τα στραβά μάτια και όλα γίνονταν με την προτροπή τους».

Η μάρτυρας μίλησε και για την επικοινωνία που είχε με την μητέρα του νεαρού κοριτσιού όταν έδιωξαν το γιο της από τον Όμιλο όπου εργαζόταν ως προπονητής ιστιοπλοΐας. «Μου είπε «πώς τολμάς και με παίρνεις τηλέφωνο; Ο αλήτης ο γιος σου βίασε το παιδί μου»» κατέθεσε μην μπορώντας να εξηγήσει, όπως είπε, πώς η οικογένεια ενώ έλεγε ότι ήθελε γάμο, στη συνέχεια κατήγγειλε βιασμό. Η μητέρα του κατηγορούμενου εκτίμησε ότι στόχος της οικογένειας της αθλήτριας ήταν να κερδίσουν χρήματα «Βρήκαν γαμπρό με πιο πολλά λεφτά» σχολίασε η μητέρα του κατηγορούμενου αναφέροντας πως μιλά για τον νέο προπονητή της αθλήτριας.

«Είσαι ψεύτης! Μπήκες ανάμεσα!»

Πρόκειται για τον άνθρωπο που η μαρτυρία του ενώπιον του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση του κατηγορούμενου. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως είχε ακούσει φήμες ότι το νεαρό κορίτσι ήταν ερωτευμένο με τον κατηγορούμενο αλλά όχι για σχέση μεταξύ τους.

Εισαγγελέας: Υπήρχε ζήλεια από τους άλλους γονείς για την κοπέλα;

Μάρτυρας: Είχαν γίνει κάποια αρνητικά σχόλια μετά τις διακρίσεις που είχε κάνει.

Εισαγγελέας: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Υπήρξαν περιπτώσεις που αντί να ρωτάνε για τα παιδιά τους, έρχονταν να ρωτήσουν για ποιο λόγο είχε επιτυχία η Αμαλία. Μετά από ένα σημείο, άρχισε να γίνεται πολύ κακό το κλίμα στον όμιλο… γενικά μείωναν την προσπάθεια του παιδιού. Σαν να έβλεπες ένα πόλεμο σε εισαγωγικά…

Ο κατηγορούμενος εξερράγη ξεσπώντας σε κλάματα όταν ρώτησε τον μάρτυρα αν είχε συναντηθεί με την νεαρή αθλήτρια σε συγκεκριμένο μαγαζί για ποτό. Ο μάρτυρας το αρνήθηκε και ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του με δύναμη στο έδρανο κατηγορώντας τον ότι λέει ψέματα.

«Είσαι ψεύτης! Μπήκες ανάμεσα!» φώναξε και συνέχισε λέγοντας: «Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο υπήρχαν δυο χαρακτήρες: οι κατακτητές και οι κατακτημένοι. Υπήρχε όμως και άλλος ένας ρόλος: το γιουσουφάκι, όπως εσύ» , του είπε με τους αστυνομικούς να τον απομακρύνουν στη συνέχεια από τη δικαστική αίθουσα για να ηρεμήσει.

Ο κατηγορούμενος εκνευρίστηκε και κατά την διάρκεια της κατάθεσης μάρτυρα πατέρα μιας άλλης αθλήτριας ο οποίος αφού ανέφερε ότι είχε ακούσει φήμες για σχέσεις μεταξύ των δυο υποστήριξε πως ο προπονητής ήταν πιεστικός με τους αθλητές. «Θα ήθελα λίγο να διορθώσω το προφίλ μου. Όταν έφυγα στο τέλος το 2013 είχα χτίσει εγώ την κόρη σας σωστά;» ρώτησε ο κατηγορούμενος τον μάρτυρα και συμπλήρωσε «Σας παρακαλώ είναι λίγο για το προφίλ μου. Επειδή έφερε ένα πολύ μεγάλο τίτλο τότε στο σωματείο η κόρη του μάρτυρα, κάτι που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί της. Κρίμα ,όμως, γιατί έναν αθλητή σε μια επιτυχία τον συγχαίρουμε. Δεν θα κρίνουμε την προπονητική μέθοδο κύριε Μ… . Τον πανηγυρίσαμε τον τίτλο μαζί κύριε Μ…»

Η δίκη θα συνεχίζεται στις 23 Μαΐου.