Παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. (σ.σ. για υποθέσεις ναρκωτικών) είναι ο 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου μετά την ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο όπου φαίνεται να κλωτσάει ένα γατάκι και να το ρίχνει στη θάλασσα.

Ο 30χρονος παραμένει κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Αιδηψού, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα με βάση την κείμενη νομοθεσία για την κακοποίηση ζώων. Μέχρι στιγμής, οι εξηγήσει που έχει δώσει προανακριτικά δεν πείθουν ότι έχει μετανιώσει, ενώ και η διαδικτυακή «συγγνώμη» του με… ύβρεις, εξόργισε την κοινωνία.

Παράλληλα, από τις Αρχές αναζητούνται και τα υπόλοιπα πρόσωπα που φαίνονται στο βίντεο, προκειμένου να δώσουν κατάθεση -με το βάρος να πέφτει στο εντοπισμό του ατόμου που «τράβηξε» και ανάρτησε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε, ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα με βάση τον Ποινικό Κώδικα και επιφέρει χρηματικό πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη. Όπως ανέφερε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη.