Ένα ανεκδιήγητο περιστατικό από ταβέρνα στην Αιδηψό κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με έναν άνδρα να δελεάζει ένα γατάκι να έρθει κοντά του για να φάει κι όταν αυτό πηγαίνει δίπλα του, αυτός το κλωτσάει στη θάλασσα.

Ο δράστης ανέβασε το «κατόρθωμά» του στο Instagram, ενώ στο επίμαχο βίντεο ακούγονται και γέλια από την παρέα του, η οποία φαίνεται να απολαμβάνει το θέαμα.

Το θέμα έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό από τη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου, η οποία αφού ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δημοσιοποίησε τόσο τα στοιχεία του δράστη όσο και τα στοιχεία ατόμων που ήταν μαζί του.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή, Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

«Είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω και κάναμε μια μαλ…»

Θέση για το ζήτημα πήρε μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram ο άνδρας που παρουσιάζεται στο βίντεο να κλωτσάει το γατάκι.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι το ζήτημα πήρε υπερβολική έκταση χωρίς λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνοντας ότι απλά έσπρωξε το γατάκι.

Λίγη ώρα αργότερα, και αφού έκανε διαρκώς stories με φωτογραφίες από τα σκυλάκια, επανήλθε με νέα stories:

«Για να λήξει εδώ το θέμα, να μην υπάρχει συνέχεια από εμένα (…) ένα συγγνώμη για αυτό που έγινε χθες. Ναι, δεν είναι σωστό, δεν είναι ωραίο, ούτε κάτι που έπρεπε να γίνει. Ναι είχαμε πιει πέντε μπύρες παραπάνω, ένα ουζάκι παραπάνω, χα, χου χου, κάναμε μια μαλ…. Στην ουσία δεν κλωτσήσαμε, σπρώξαμε το γατί και έπεσε κάτω στο χαλίκι, στην παραλία» αναφέρει αρχικά.

Έπειτα, υποστηρίζει πως «το 90% από αυτούς που μου έχουν στείλει και βρίζουν δεν έχουν καν σκύλο και γάτα στο σπίτι τους. Ας πάνε να πάρουνε και μετά να βγούνε να μιλήσουνε για αδέσποτα και κακομεταχείριση».

«Δεν ανέβασα τα σκυλιά και τα γατιά μου για να σας δείξω ότι είμαι άγιος και το καλύτερο παιδί που υπάρχει. Μην το πάμε εκεί πέρα, για να εμπέδωσετε ότι δεν είμαι ό,τι να’ ναι και κανένα μαλ… που βγαίνει στον δρόμο και κοπανά σκυλιά και γατιά. Σας ξαναείπα μια μαλ… ήταν, ζήτησα συγγνώμη προσωπικά» συμπληρώνει.

«Βία δεν είναι μόνο αυτό που πράξαμε στο βίντεο. Βία είναι αυτό που κάνετε εσείς σε μένα. Το αν θα πρέπει να μου μιλήσετε έτσι, αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο (…). Το αν θέλετε να μάθω για αυτή την πράξη να μάθω και να πάθω, να πάτε στο δικαστήριο (…). Να φάω την ποινή μου, όπως λέτε και εσείς»