Κύκλωμα μαστροπείας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα δόθηκε τέλος στην περιπέτεια μιας 28χρόνης γυναίκας που είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις άνδρες: δύο Αλβανοί ηλικίας 28 και 40 ετών, καθώς κι ένας 61χρονος Έλληνας, κατηγορούμενοι για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, πλαστογραφίας, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε όταν εξακριβώθηκε πως ο 28χρονος προσέγγισε μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης τη συγκεκριμένη γυναίκα και της προσέφερε εργασία ως σερβιτόρα σε καφετέρια. Στη συνέχεια όμως και εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση της, την οδήγησε σε διαμέρισμα, της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο και την κατακράτησε παράνομα και χωρίς τη θέλησή της.

Ακολούθως, ασκώντας σε βάρος της έντονη σωματική βία, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις της, την οδήγησε σε οίκο ανοχής, για την κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευσής της, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Το διαμέρισμα που είχαν εγκαταστήσει την 28χρονη κοπέλα -στο κέντρο της Αθήνας-, καθώς και το όχημα με το οποίο πραγματοποιούνταν οι μετακινήσεις της, είχαν παραχωρηθεί από τον 61χρονο, ενώ ο 40χρονος κατηγορείται και για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: πυροβόλο όπλο, αεροβόλο πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων, το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ, πλαστό δελτίο ταυτότητας, 2 κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητο και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ ο ίδιος χρησιμοποιούσε πλαστό δελτίο ταυτότητας προκειμένου να διαφεύγει τον εντοπισμό και τη σύλληψη.

Στην 28χρονη παρασχέθηκε αρωγή και προστασία, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.