Με την υπόθεση της Πάτρας και των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη ασχολήθηκε η εκπομπή T – Live του Alpha. Και μπορεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών να βρίσκεται προφυλακισμένη για το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης, της 9χρονης Τζωρτζίνας, η εκπομπή όμως, αναφέρθηκε στο θάνατο της άλλης κόρης, της μικρής Μαλένας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να έχει καταθέσει αναφερόμενη στο πανάκι της μικρής Μαλένας πως το πανάκι ήταν στο στόμα του παιδιού όταν αυτό έχασε τις αισθήσεις του. «Πήρα το πανάκι από το στόμα και το μετέφερα αλλού, κάπου στα πόδια της… Καλώ τους γιατρούς και η Μαλένα είχε πάλι το πανάκι στο στόμα της» , φέρεται να δήλωσε η 33χρονη.

Το μυστήριο με το πανάκι στο στόμα της μικρής Μαλένας συνεχίζεται καθώς όπως αναφέρθηκε στην εκπομπής T-Live, η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, σε τηλεφωνική συνέντευξη που είχε δώσει, είχε υποστηρίξει πως ενώ το παιδί ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, εκείνη πήρε το πανάκι και το ακούμπησε στα πόδια της. Στην συνέχεια βγήκε από το δωμάτιο ώστε να ειδοποιήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το επεισόδιο της μικρής Μαλένας.

Όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, το πανάκι βρισκόταν ξανά στα χέρια του παιδιού, γεγονός που της έκανε εντύπωση πώς μέχρι να φωνάξει τους γιατρούς το λιπόθυμο παιδί σηκώθηκε και πήρε το πανάκι από τα πόδια του κρεβατιού και το πήρε στα χέρια του.

«Αυτή ήταν η περιέργεια μου και εμένα τότε, για αυτό τους το είπα. Ότι πώς γίνεται να τη βρίσκουμε πάλι με τα πανάκια; Αφού το λέω και στην κατάθεση μου ότι αναρωτιέμαι γι’ αυτό το πράγμα. Το άφησα στα πόδια της το πανάκι. Αυτό είπα και εγώ. “Μα πώς σηκώθηκε;” αυτό τους αναρωτιόμουν και εγώ» είπε μεταξύ άλλων η Ρούλα Πισπιρίγκου σε παλιότερη τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή T-Live.

Το πανάκι της Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία είχε αναφερθεί και στο πανάκι της μικρής Ίριδας. «Τι δουλειά έχει η αστυνομία; Η αστυνομία το παρέδωσε στην ιατροδικαστή. Δεν το έχει καν η Αστυνομία στα χέρια της» ακούγεται να λέει αρχικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε σχόλιο που δέχθηκε πως ενώ χάριζε τα πράγματα της μικρής Ίριδας την ίδια στιγμή ζητούσε το πανάκι πίσω, η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών απάντησε πως: «Άκουσε με λίγο, εγώ έχω σε ένα κουτί, σε ένα κουτάκι παιδικό τα τελευταία πράγματα της Μαλένας. Τα πανάκια της, τα ρούχα της, αυτά που κατέληξε, τα σεντόνια που είχε εδώ όταν κοιμόταν, τα κουβερτοπαπλώματα όλα και τα τελευταία της παιχνίδια, την πιπίλα την πρώτη…».

«Εγώ σου μιλάω για το πανάκι της Ίριδας» επεσήμανε η δημοσιογράφος. «Πάμε στην Ίριδα. Το ίδιο έχω και στην Ίριδα, έχω ένα κουτί…» ξεκίνησε να απαντάει η Ρούλα Πισπιρίγκου και η δημοσιογράφος τη διέκοψε για να τη ρωτήσει: «Μισό λεπτάκι, εσύ τρεις μέρες μετά το θάνατο της Ίριδας με ανάρτηση σου χάριζες όλα τα πράγματα της. Σωστά;»

«Ναι, τα πράγματα της αυτά που είχε τα πολλά, όχι τα δικά της τα προσωπικά των τελευταίων στιγμών της» τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Άρα εσύ ήθελες να κρατήσεις τα πράγματα από τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας» επανέλαβε η δημοσιογράφος. «Τα τελευταία που είχαν τη μυρωδιά τους, αυτά… να μυρίζω τα παιδιά» τόνισε η μητέρα.

«Το πανάκι το ήθελες πίσω, με κάποιον τρόπο το έψαξες;» ρώτησε στην συνέχεια η δημοσιογράφος του T-Live. «Όταν τελείωσε η ιατροδικαστική και βγήκε ο φλέβοκομβος και τελείωσε η υπόθεση όλη και έκλεισε, πήγα στην Τσιόλα και της λέω: “Το πανάκι μπορώ να το έχω για να το βάλω μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα;” και μου είπε, όχι» απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Άρα παρέμενε στην Ιατροδικαστική υπηρεσία των Πατρών;» ρώτησε η δημοσιογράφος και η μητέρα απάντησε θετικά τονίζοντας πως δεν το πήρε ποτέ στα χέρια της μετά το θάνατο της Ίριδας.