Ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, που θεωρείται κομβικός μάρτυρας για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς μαζί με την ομάδα του είχαν καταφέρει να κρατήσουν στη ζωή την 9χρονη, κατέθεσε για πάνω από τέσσερις ώρες στην ανακρίτρια.

Ο γιατρός στην κατάθεση του, όπως ανέφερε, είπε την «απόλυτη αλήθεια» νιώθοντας πλέον ήρεμος γιατί άσκησε το χρέος του ως γιατρός.

«Ζητήθηκε από την κυρία ανακρίτρια αν μπορώ να συμβάλλω και να βοηθήσω σε αυτή την πολύ δύσκολη υπόθεση. Ο θεσμικός μου ρόλος είναι συγκεκριμένος. Είπα με απόλυτη αλήθεια αυτά που έπεσε να πω. Νιώθω ήρεμος και ότι άσκησα αυτήν την υποχρέωση που έχω ως γιατρός. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Θα ξαναπώ αυτό που είπα το πρωί: Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν αρκετή να αγκαλιάσει τη Τζωρτζίνα. Θέλω να πιστεύω να είναι το τελευταίο παιδί και αν καταφέρουμε πραγματικά να αλλάξουμε το κοινωνικό σύστημα στην Ελλάδα. Οι μητέρες και οι μπαμπάδες που μας ακούνε, θέλω να τους δώσω την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της ΜΕΘ της Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο στην Πάτρα, Ανδρέας Ηλιάδης, που φρόντισε την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Έχουμε καταθέσει. Η ακροαματική διαδικασία είναι μπροστά», συμπλήρωσε, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Τόνισε ακόμη πως έχουν δοθεί στην ανακρίτρια οι πληροφορίες που θέλει.