Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν σήμερα οι κατηγορούμενοι που φέρονται να δρούσαν ως εγκληματική οργάνωση πρωτοστατώντας σε σοβαρά επεισόδια οπαδικής βίας, σε Αθήνα και Πειραιά.

Σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για βαρύτατα αδικήματα στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που εξακολουθεί να είναι ανοικτή.

Βαρύ το κατηγορητήριο – Ο ηγετικός ρόλος της 27χρονης

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν στο ανακριτή είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Ηγετικό ρόλο στην ομάδα, σύμφωνα με την κατηγορία, είχε μια 27χρονη γυναίκα η οποία φέρεται να είναι γνωστή στις αρχές καθώς στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να έκαναν, από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων, πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θύματα των επιθέσεων σε πολλές περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες ενώ σε άλλες έχουν περιοριστεί σε περιγραφές καθώς είχαν φροντίσει να φορούν κουκούλες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Κλειδί η άρση τηλεφωνικου απορρήτου

Κομβική για την αποκάλυψη της υπόθεσης φαίνεται πως ήταν η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που έγινε η οποία φέρεται «φώτισε» διαλόγους μεταξύ των κατηγορουμένων που έφεραν στο προσκήνιο τον τρόπο δράσης της ομάδας αλλά και το ρόλο που είχαν τα μέλη της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές αναζητούν και άλλα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ η έρευνα του αρμόδιου εισαγγελέα συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση καθώς στο «μικροσκόπιο» του βρίσκονται επιθέσεις οπαδών και άλλων ομάδων .