Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες (14/2) ετά την δίωρη απολογία του ο 88χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε την περασμένη Τετάρτη τον επιχειρηματία στον Πύργο. Μάλιστα ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε στο δικαστήριο κρατώντας μαγκούρα, ενώ χρειάστηκε και καρέκλα με ρόδες για τη μετακίνησή του.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος «το κακό έγινε για 27 στρέμματα γης…», ενώ δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του.

Η εφημερίδα «Πατρίς» αναφέρει ότι ο 88χρονος φέρεται να είχε συντάξει ένα γράμμα τριών σελίδων στο οποίο περιέγραφε τι ακριβώς είχε συμβεί, από την δική του οπτική γωνία και τι ήταν αυτό που τον είχε ενοχλήσει με αποτέλεσμα να οπλίσει το χέρι του και να σκοτώσει τον άτυχο επιχειρηματία.

Σκόπευε να αυτοκτονήσει

Σύμφωνα με πηγές από περιβάλλον του δράστη, σε αυτό το σημείωμα ο ηλικιωμένος αφήνει να εννοηθεί πως αν δεν λυθεί το ζήτημα των κτηματικών διαφορών, μετά την δολοφονία, είχε σκοπό να δώσει τέλος στη ζωή του κάτι που επανέλαβε και στην απολογία του. Προφανώς όμως δεν πρόλαβε να το κάνει πράξη είτε επειδή ο υπάλληλος στην εμπορεία ξυλείας του αφαίρεσε το όπλο είτε επειδή συνελήφθη από την Αστυνομία λίγο μετά το έγκλημα.

Την συγκεκριμένη εκδοχή πάντως διαψεύδει η πλευρά του θύματος που υποστηρίζει πως ναι μεν στην απολογία του ο 88χρονος έκανε λόγο για αυτοκτονία, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να αποτυπώνεται στο σημείωμα που κουβαλούσε μαζί του ο ηλικιωμένος, παρά μόνο η πρόθεσή του να σκοτώσει τον αδικοχαμένο επιχειρηματία.

Την ύπαρξη του σημειώματος επιβεβαίωσαν κύκλοι της αστυνομίας που προχώρησαν στην σύλληψη του δράστη, τονίζοντας πως πρόκειται για μια κατά κάποιο τρόπο έγγραφη απολογία που υποδηλώνει την πρόθεση να βάλει τέλος στην ζωή του.