Χωρίς να κάθεται στα έδρανα της πολιτικής αγωγής η εταιρεία Folli Follie θα συνεχιστεί η δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και επτά ακόμη κατηγορουμένων που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση των παραποιημένων οικονομικών στοιχείων.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, που έλεγε «ναι» στην παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά της εταιρείας, και έκανε δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων η οποία, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η εταιρεία δεν έχει υποστεί ζημία από τους παραποιημένους οικονομικούς ισολογισμούς και τη χειραγώγηση της μετοχής.

Οι δικαστές κάνοντας δεκτές ανάλογες ενστάσεις της υπεράσπισης απέβαλαν από την πολιτική αγωγή την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, εταιρείες διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων, τον κινεζικό Όμιλο Fosan αλλά και μικρομετόχους.

Τελικά, ως πολιτική αγωγή θα παρασταθούν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΕΦΚΑ, ο ΕΟΠΠΥ, η Alpha Bank, το Υπερταμείο και κάποιοι επενδυτές. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι δεν υπέβαλαν ένσταση για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Alpha Bank.

Ο κύκλος των ενστάσεων από την υπεράσπιση δεν έχει κλείσει καθώς οι συνήγοροι θα συνεχίσουν να επιχειρηματολογούν στις επόμενες συνεδριάσεις και ενώ ο χρόνος για την αποφυλάκιση των άλλοτε ισχυρών ανδρών της Folli Follie Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου μετρά αντίστροφα λόγω λήξης του 18μηνου της προσωρινής του κράτησης.