Για εκβίαση και απάτες συνελήφθησαν στην Πάτρα ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι απαιτούσαν από 62χρονο χρήματα με απειλές κατά της ζωής του. Το ζευγάρι είχε αποσπάσει από άλλα δύο άτομα το ποσό των 56.150 ευρώ με πρόσχημα το κέρδος από κατάθεση σε τράπεζα του εξωτερικού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια 48χρονη ημεδαπή και ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απάτη κατά συναυτουργία.

Οι δράστες απαιτούσαν το τελευταίο διάστημα, εκβιαστικά από 62χρονο ημεδαπό, το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, με απειλές κατά τις ζωής του.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και το παρέδωσαν στον 62χρονο προκειμένου να το παραδώσει στους δύο δράστες, σε προκαθορισμένη συνάντηση που κανόνισε μαζί τους, χθες το βράδυ στην Πάτρα.

Στο προκαθορισμένο ραντεβού προσήλθαν οι δύο δράστες, ενώ μόλις η 48χρονη παρέλαβε το χρηματικό ποσό από τον 62χρονο, συνελήφθη από τους αστυνομικούς, μαζί με τον 57χρονο συνεργό της.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δύο δράστες στις 23 Απριλίου στην Πάτρα, κατάφεραν να αποσπάσουν από 40χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των 6.150 ευρώ με το πρόσχημα επενδυτικού κέρδους, καταθέτοντάς τα σε λογαριασμό τράπεζας του εξωτερικού.

Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα η 48χρονη, κατάφερε να αποσπάσει τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στην Πάτρα, από 72χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν αύριο στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.