Το κατώφλι της Ευελπίδων θα περάσει και πάλι την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο «ψευτογιατρός» προκειμένου να απολογηθεί κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο 48χρονος κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.

Ο «ψευτογιατρός» έλαβε κλήση να απολογηθεί για την νέα κατηγορία που αντιμετωπίζει ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη του για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες η οποία θα συνεχιστεί αύριο.

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκε, ο «ψευτογιατρός» κατάφερε να αποσπάσει ποσό 838.175 ευρώ από τα θύματά του, εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη ψυχική κατάστασή τους.

Η νέα κατηγορία φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο παράτασης της προσωρινής κράτησης του καθώς αμέσως μετά την απολογία του θα αποφασιστεί αν θα κριθεί προφυλακιστέος ή όχι.

Έτσι, η νέα δικογραφία στην περίπτωση που κριθεί προσωρινά κρατούμενος, μπορεί να κρατήσει κλειστή την πόρτα της φυλακής η οποία πρέπει να ανοίξει στις 16 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης του, εφόσον το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν έχει εκδώσει την απόφαση του μέχρι εκείνη την ημέρα.