Σκηνές από ταινία δράσης του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επιχείρησαν να ελέγξουν ένα «ύποπτο» όχημα στην οδό Λιοσίων στο Μενίδι.

Στο όχημα επέβαιναν τρεις Ρομά, με τον οδηγό να μην υπακούει στο σήμα των αστυνομικών να σταματήσει και αντιθέτως να αναπτύσσει ταχύτητα για να διαφύγει. Άμεσα ξεκίνησε καταδίωξη και όπως ανέφεραν στους ανωτέρους τους οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν πολύ κοντά στο να εγκλωβίσουν το όχημα, με τον οδηγό να επιχειρεί να τους παρασύρει.

Κατά πληροφορίες, στο περιστατικό φέρεται να αποπειράθηκε να εμπλακεί κι ένα δεύτερο όχημα με δύο ακόμα Ρομά. Τότε ένας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε –όπως ανέφερε- μία φορά για εκφοβισμό προς ένα ρέμα, ενημερώνοντας το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ζητώντας ενισχύσεις.

Περιπολικό αστυνομίας

Τελικά το «ύποπτο» όχημα εντοπίστηκε μερικά λεπτά αργότερα στο Καματερό, ακινητοποιήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και οι τρεις επιβαίνοντες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην Ασφάλεια. Μέχρι στιγμής δεν έχει διακριβωθεί εάν μετέφεραν κάτι παράνομο ή έχουν ποινικό παρελθόν.

Και δεύτερο όχημα ενεπλάκη στην καταδίωξη

Και δεύτερο όχημα –ένα λευκό μπαν στο οποίο επέβαιναν δύο Ρομά-ενεπλάκη στην καταδίωξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το Μενίδι μέχρι το Καματερό, προσπαθώντας να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να ακινητοποιήσουν το μικρό αυτοκίνητο που καταδίωκε από το λεωφόρο Λιοσίων.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. επέβαιναν σε περιπολικό όχημα και όχι στις μηχανές τους λόγω της βροχόπτωσης που υπήρχαν κατά διαστήματα. Μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις από την Άμεση Δράση και την ΟΠΚΕ, εμφανίστηκε από παρακείμενο καταυλισμό Ρόμα το λευκό βαν και επέτυχε να κλείσει τον δρόμο στο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η καταδίωξη που ακολούθησε ήταν για γερά νεύρα, ωστόσο, στο Καματερό τα δύο οχήματα εγκλωβίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που πέρασαν τελικά χειροπέδες στους τρεις επιβάτες του μικρού γκρι Ι.Χ. αυτοκίνητο και στους δύο του βαν.