Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν για να δικαστούν ο πατέρας μαθητή, αρνητής του κορονοϊού, που απαιτούσε να κάνει μάθημα ο γιος του, χωρίς self test, και ακόμα ένας άνδρας που του συμπαραστάθηκε. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες, ενώ ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για για ψευδή καταμήνυση, σύμφωνα με το GRTimes.gr.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου, που βρίσκεται στην περιοχή Αμπελοκήπων- Μενεμένης, απαγόρευσαν την είσοδο στο παιδί επειδή δεν είχε κάνει self test όπως προβλέπεται, ωστόσο ο αρνητής πατέρας απαιτούσε ο γιος του να μπει στην τάξη.

Ο αρνητής γονέας στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και υπέβαλε μηνύσεις κατά των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο συμπαραστάτης έδειχνε επιδεικτικά τις χειροπέδες του

Ένας ακόμα 55χρονος ο οποίος είχε κάνει μήνυση και αγωγή ζητώντας 10.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, πήγε χθες στο τμήμα ζητώντας να δει τον συλληφθέντα πατέρα για να του συμπαρασταθεί.

Επειδή, όμως, δεν έχει προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή να τηρεί τα υγειονομικά μέτρα, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος του ζήτησαν να συμμορφωθεί με το υγειονομικό πρωτόκολλο, ο 55χρονος έκανε μήνυση στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος με αποτέλεσμα να συλληφθεί για ψευδή καταμήνυση.

Εισερχόμενος στο δικαστήριο ο 55χρονος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «μηνύσαμε τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος και μας συλλάβανε», ενώ ερωτηθείς για τον λόγο της μήνυσης απάντησε «για τα βασανιστήρια που μας επιβάλουν» δείχνοντας επιδεικτικά τις χειροπέδες που του είχαν περάσει οι αστυνομικοί.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπόθεση αναβλήθηκε και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.