Σε πολύμηνες ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν αργά σήμερα το απόγευμα από το τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης το Μάιο του 2018, στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιείτο στο νησί με τη συμμετοχή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου.

Δύο εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών ο καθένας κατά συγχώνευση (οι αρχικές ποινές ήταν 10 συν 10 μήνες) για τα αδικήματα της απόπειρας απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της διατάραξης κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία. Ένας ακόμα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για διατάραξη κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τέλος, δύο εκ των κατηγορουμένων αθωώθηκαν για όλες τις κατηγορίες, ένας εξ αυτών κατά πλειοψηφία.

Και οι πέντε κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς – και συγκεκριμένα των αυτοκινήτων της αστυνομίας – αφού κρίθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος, κατά την ίδια πηγή.

Σημειώνεται, τέλος, πως οι ποινές που επιβλήθηκαν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα ενώ οι καταδικασθέντες μπορούν να υποβάλουν και έφεση.