Τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία και της άμεσης συνέργειας σ’ αυτήν, αντιμετωπίζουν τέσσερα μέλη πρώην διοικήσεων της επιχείρησης Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος».

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τα παραπάνω αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Τα τέσσερα πρόσωπα φέρονται ως «πρωταγωνιστές» υπόθεσης κακοδιαχείρισης, από την οποία υπολογίζεται ότι προέκυψε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία της εταιρίας, η οποία έχει τον χαρακτήρα δημοτικής επιχείρησης, που προσεγγίζει τις 390.000 ευρώ, κατά το χρονικό διάστημα 2007-2010.

Ο ανώτερος εισαγγελέας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τοποθέτησε στο «κάδρο» των ευθυνών δύο πρώην προέδρους του διοικητικού συμβουλίου, έναν πρώην αντιπρόεδρο κι έναν πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης «Μέγας Αλέξανδρος».

Το έλλειμμα αποκαλύφθηκε ύστερα από έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών, ενώ με εισαγγελική παραγγελία ακολούθησε έρευνα από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλονίκης.

Από την έρευνα των ελεγκτικών μηχανισμών προέκυψαν πληρωμές χρηματικών ποσών από το ταμείο της εταιρίας χωρίς να υφίστανται νόμιμα δικαιολογητικά έγγραφα, καταβολή χρηματικών ποσών για την πληρωμή υποχρεώσεων που δεν βάρυναν την εταιρία, εξόφληση σχετικών τιμολογίων πώλησης για έξοδα κίνησης, όπως αγορά πετρελαίου σε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες χωρίς να υφίσταται αντίστοιχη ανάγκη κ.ά.

Να σημειωθεί ότι το σκέλος της δικογραφίας που αφορά άλλα εννέα άτομα, ετέθη στο αρχείο. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται μέλη προηγούμενων διοικήσεων της εταιρίας, πρώην διευθυντής της, όπως επίσης ένας λογιστής.