Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει το περιστατικό πτώσης σοβάδων από το ταβάνι του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για σειρά αξιόποινων πράξεων όπως επικίνδυνη βλάβη από αμέλεια και παράβαση καθήκοντος.

Οι καταγγελίες εκπαιδευτικού που ανέδειξαν το πρόβλημα στα σχολεία

Νέα περιστατικά πτώσης σοβάδων σε σχολεία στην Καισαριανή κατήγγειλε εκπαιδευτικός κάνοντας λόγο για γερασμένα και κακοσυντηρημένα σχολικά κτήρια 30 – 50 ετών. Το ένα περιστατικό σημειώθηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής, όταν πέντε λεπτά πριν το διάλειμμα έπεσαν σοβάδες στις σκάλες προς τον πρώτο όροφο. Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε πτώση σοβάδων στο 2o Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής στις τουαλέτες των μαθητών.

«Πέντε λεπτά πριν το διάλειμμα έπεσαν σοβάδες από το ταβάνι προς τον πρώτο όροφο στη σκάλα. Αν αυτό γινόταν την ώρα που έβγαιναν τα παιδιά θα μπορούσαμε κάλλιστα να έχουμε τραυματισμό. Στο 2o Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής είχαμε πτώση των σοβάδων στις τουαλέτες των μαθητών» ανέφερε η εκπαιδευτικός και πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου, Θεοδώρα Δριμάλα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Είχε προηγήθηκε η πτώση της ψευδοροφής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας και ανάλογο πρόβλημα στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

«Μας έχεις σώσει η ετοιμότητα των εκπαιδευτικών»

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τα σχολικά κτήρια. Είναι γερασμένα και κακοσυντηρημένα 30 – 50 ετών. Θα έχουμε και στο μέλλον παρόμοια προβλήματα. Μας έχεις σώσει η ετοιμότητα των εκπαιδευτικών. Ως τότε η ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών θα εναπόκεινται στην τύχη. Χρειάζονται μέτρα εδώ και τώρα» τόνισε η κ. Δριμάλα.

Η ίδια ανέφερε ότι: «σχεδόν κανένα σχολικό κτήριο δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας δηλαδή να έχει συντηρηθεί σε βάθος. Η ειδική υπηρεσία καταργήθηκε και περιμένουμε από την ελάχιστη χρηματοδότηση μέσω δήμων να στείλουν τεχνική υπηρεσία. Ακόμη και με το νέο πρόγραμμα δίχρονης Προσχολικής Αγωγής δεν είδαμε νέα κτίρια αλλά φθηνά