Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί, τελικά, η χρήση του επωνύμου «Θεοδωράκης» από τον Νίκο Κουρή που δηλώνει ότι είναι γιος, εκτός γάμου, του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία αναμένεται αύριο, με αίτημα να απαγορευτεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Η κ. Θεοδωράκη, η οποία προσήλθε στα δικαστήρια, υποστηρίζει πως ο Νίκος Κουρής «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας» του πατέρας της σημειώνοντας πως με τις ενέργειες του «προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής , δηλαδή του επωνύμου “Θεοδωράκης”».

Συγκεκριμένα, στην αίτηση της η κ. Θεοδωράκη αναφέρει ότι ο Νίκος Κουρής «αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο “Θεοδωράκης” ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του , και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος » και συμπληρώνει: «Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει , προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής , δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…».

Δηλώσεις του Αλέξανδρου Λυκουρέζου έξω από την Ευελπίδων για την υπόθεση:

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ανέφερε ότι αύριο αναμένεται η απόφαση ώστε να σταματήσει ο Νίκος Κουρής να διαδίδει ότι είναι γιος ενώ δεν είναι, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν έκανε τεστ DNA όσο ζούσε ο μουσικοσυνθέτης.

Ευχαριστημένη δήλωσε από την πλευρά της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, λέγοντας πως ο Νίκος Κουρής επικαλείται ένα έγγραφο της Χούντας, για να πιστοποιήσει ότι είναι γιος του Μίκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά «χρησιμοποίησε τους δικτάτορες».

«Θα κάνω τεστ DNA»

Ο Νίκος Κουρής, οποίος παρέστη στη διαδικασία, σε δηλώσεις του επέμεινε πως είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και έκανε γνωστή την πρόθεση του να προχωρήσει άμεσα σε τεστ DNA προκειμένου να το αποδείξει . «Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα, με τεστ DNA με τα παιδιά, για να αποδειχτεί ότι είμαι γιος του. Υιοθέτησα το όνομα αισθανόμενος την ανάγκη να έρθω κοντά στις ρίζες μου» υποστήριξε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ».

Παράλληλα βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωσε ότι «έχω μπροστά μου μια μάχη θα τη δώσω και θα κερδίσω γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί».

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κ. Θεοδωράκη για το θέμα ενώ στη συνέχεια θα γίνει η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

Δείτε φωτορεπορτάζ του Newsbeast:

Ο Νίκος Κουρής στην Ευελπίδων

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο