Το έγκλημα στη Φολέγανδρο έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Ο 30χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε την 26χρονη σύντροφό του, Γαρυφαλλιά την Παρασκευή το μεσημέρι στη βραχώδη περιοχή Λυγαριά στη Φολέγανδρο, όπου παραθέριζε το ζευγάρι, αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για την απολογία του για το έγκλημα.

Ο 30χρονος, που συνελήφθη για το έγκλημα μία ημέρα μετά τον εντοπισμό της σορού της 26χρονης στη θάλασσα, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του ανακριτή Νάξου από τον οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του προκειμένου να ετοιμάσει την υπεράσπισή του για την ανθρωποκτονία από πρόθεση που του αποδίδεται.

Σε δηλώσεις του σε τοπικά μέσα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Γιάννης Βλάχος, χαρακτήρισε την υπόθεση τραγική «με πολύ έντονα προσωπικά στοιχεία και με ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο. Η αλήθεια είναι κάθαρση για τον δράστη και δικαίωση για τη μνήμη του θύματος».

Αυτή η δήλωση του υπερασπιστή του καθ’ ομολογίαν δράστη της ανθρωποκτονίας προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της οικογένειας του θύματος, Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ο δικηγόρος του 30χρονου ψυχρού εκτελεστή (ο οποίος μετά το έγκλημα, αντί να ειδοποιήσει την αστυνομία, εξαφανίστηκε επί 28 ώρες, επικοινωνώντας προφανώς με τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του) προσπαθώντας να παραπλανήσει Εισαγγελείς, Δικαστές και τους ενόρκους που θα συμμετάσχουν στη δίκη του στο Δικαστήριο στις Κυκλάδες, τον εμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια αυτού του υπέροχου πλάσματος, αλλά και την ελληνική κοινωνία που έχει τρομοκρατηθεί από την πράξη του εντολέα του και έχει εκμανεί εις βάρος του για τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα».

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα για την υπόθεση αναφέρουν πως το θύμα, πριν βρεθεί στο κενό σπρωγμένη από τον 30χρονο, όπως ο ίδιος ομολόγησε, δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο.