Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 36χρονου, ο οποίος ασκεί ελεύθερο επάγγελμα στην Κρήτη, στον παραϊατρικό τομέα, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, πορνογραφία ανηλίκων και παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας.

Για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο 36χρονος είχε εγκαταστήσει στην τουαλέτα του γραφείου του, συσκευή καταγραφής και αποθήκευσης εικόνας και ήχου, με την οποία κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής ατόμων, κυρίως γυναικών και ανηλίκων.

Από την αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι ο 36χρονος είχε εγκαταστήσει κεκαλυμμένες κάμερες στην τουαλέτα του γραφείου και της οικίας του, τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου 2014 έως την 09.10.2014, στις οποίες είχε καταγράψει συνολικά έξι ημεδαπές γυναίκες, από τις οποίες οι τρεις ήταν ανήλικες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία, αλλά και στον χώρο εργασίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός υπολογιστής, τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, εσωτερικός σκληρός δίσκος, notebook , δύο κεντρικές μονάδες Η/Υ, κινητό τηλέφωνο, τρεις ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης και πέντε ψηφιακοί δίσκοι.

Την αστυνομική έρευνα διενεργεί η οικεία Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.