Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους τη φρίκη που έχει ζήσει στη ζωή της η 19χρονη στην Ηλιούπολη, αρχικά στα χέρια του πατέρα της και ύστερα από τον 39χρονο αστυνομικό.

«Ο άνθρωπος αυτός την είχε αιχμάλωτη επί 1,5 μήνα – είναι μια κλαστική περίπτωση trafficking – την εξέδιδε χτυπώντας την, προσπαθούσε να της δώσει ναρκωτικά και όταν εκείνη αρνιόταν είτε τη χτυπούσε είτε της στερούσε την τροφή. Αυτή η εναλλαγή ήταν και ο τρόπος να την εξαναγκάζει σε έκδοση.

Είναι ένα παιδί ακόμα παγωμένο απέναντι σε αυτό που της συνέβη. Η προσέγγιση αρχικά ήταν μια κανονική προσέγγιση για μια σχέση. Το κορίτσι ήθελε να φύγει από το σπίτι της και ήταν ευάλωτη. Ένιωσε ασφάλεια επειδή ο άνδρας ήταν αστυνομικός.

Αυτός ήλεγχε τις επικοινωνίες της. Είχε έναν έλεγχο. Ο περίγυρος δεν είχε καταλάβει… το κορίτσι φοβόταν πάρα πολύ, την απειλούσε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα και τα αδέρφια της», δήλωσε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη.

Σύμφωνα με την ίδια, «υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο κορίτσι, υπάρχουν και άλλα κορίτσια. Μιλάμε για κύκλωμα. Αυτό το κορίτσι έχει κατανομάσει όλα όσα ξέρει. Έκανε ό,τι μπορούσε. Η μητέρα της δεν γνώριζε. Αυτό περιγράφει η κοπέλα».

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό: «Κάνουμε το λάθος να προσπαθούμε να εξηγήσουμε λογικά τον τραυματισμένο ψυχισμό ενός παιδιού ενός παιδιού που από τα 11 βίωνε όλο αυτό το σκοτάδι. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε γιατί δεν το αποκάλυπτε ή δεν έφευγε.

Αυτό το παιδί έχει βιώσει ένα πολύ σοβαρό τραύμα. Τα θύματα που έχουν βιώσει κακοποίηση δεν μπορούν να εμπιστευτούν. Το παιδί αυτό και στη δεύτερη σχέση εμπιστοσύνης που πήγε να χτίσει, προδόθηκε».

«Τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα. Το τι μας έχει αφήσει η πανδημία δεν το έχουμε βρει μπροστά μας», πρόσθεσε.

Φρίκη στην Ηλιούπολη: Η σερβιτόρα που έσωσε τη 19χρονη

«Η σερβιτόρα είναι το παράδειγμα της αλληλεγγύης στην πράξη. Αυτή η νοοτροπία της κοινωνίας ότι εγώ δεν ασχολούμαι πρέπει να αλλάξει. Η βία δεν έχει πρόσωπο, μπορεί να είναι ο διπλανός μας ο οποιοσδήποτε. Δεν είσαι μόνο αυτό που υπερασπίζεσαι είναι κι αυτό που αποσιωπάς», τόνισε η ψυχολόγος.

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της 19χρονης ευχαρίστησε αρχικά την εργαζόμενη κοπέλα στην καφετέρια η οποία αφού είδε το κορίτσι χτυπημένο – την είχε ξαναδεί χτυπημένη – της είπε με τρόπο «αν χρειάζεσαι βοήθεια, είμαι εδώ».

«Δεν πέρασαν δυο ώρες και έτρεξε κλαίγοντας το κορίτσι στην καφετέρια και της είπε «σε παρακαλώ βοήθεια, με δέρνει».