Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει Προεδρικό Διάταγμα για την τροποποίηση του εγκεκριμένου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης που αφορά στην κατασκευή του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Η τροποποίηση αφορά τμήμα του υπ΄ αριθμ. 1479Γ αγροτεμαχίου, στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής για τον καθορισμό κοινωφελών εξυπηρετήσεων αλλά και του περιορισμού δόμησης.

Με το επίμαχο ΠΔ του υφυπουργού Περιβάλλοντος Νικολάου Ταγαρά προβλέπεται το «πάγωμα» των εργασιών στην περίπτωση που κατά τις εκσκαφές εντοπιστούν αρχαία για να ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα το κόστος της οποίας θα επιβαρύνει το έργο.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι τα έργα δεν πρέπει να διαταράξουν και να επιβαρύνουν τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα ενώ σημειώνεται πως πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, το περιβάλλον και τα περιουσιακά στοιχεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.