Στη «φάκα» σπείρα που έκλεβε κοσμήματα και πινακίδες αυτοκινήτων

Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς στη Θεσσαλονίκη


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
12:29
04/10/2014
Στη «φάκα» σπείρα που έκλεβε κοσμήματα και πινακίδες αυτοκινήτων
1
loading

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς μέλη σπείρας που έκλεβαν σπίτια και αφαιρούσαν πινακίδες από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πέλλας.

Ειδικότερα, η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη τριών νεαρών (26 χρόνων και δύο ανηλίκων 16). Η 19χρονη συνεργός τους αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις δράστες, κατά το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Κατά την τελευταία εβδομάδα, οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν σε δέκα σπίτια σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Ημαθίας και αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων -η χρηματική αξία των οποίων κοστολογείται σε περισσότερα από 11.700 ευρώ- το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.700 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Επιπλέον, αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να διαρρήξουν δύο ακόμη κατοικίες, ενώ η δράση τους περιελάμβανε και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από τέσσερα οχήματα. Η 19χρονη συνεργός τους παραχώρησε στη σπείρα ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar bigakis

    Αυτό το \"η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της\" προσπαθώ να το καταλάβω. Δηλαδή αν έκλεβαν όλοι μαζί, γιουρόύσι και έκλεβαν μια φορά το εξάμηνο θα είχαν καλύτερη αντιμετώπιση?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει