Μεθόδους εκτέλεσης που είχαν να εφαρμοστούν από τη δεκαετία του ’90 βλέπει στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

«Οι σφαίρες που χτύπησαν τον Γιώργο ήταν επαγγελματικού τύπου. Συμπαγής, ενδεχομένως να διαπέρασαν το σώμα του Γιώργου και να καρφώθηκαν στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας» είπε ο κ. Μπαλάσκας στο MEGA.

«Οι έρευνες στρέφονται παντού. Ψάχνουμε και στις φυλακές. Ψάχνουμε να βρούμε το μηχανάκι. Για να εξαφανιστεί έτσι ξαφνικά θα πρέπει κάπου να μεταφορτώθηκε. Το έγκλημα μας παραπέμπει σε οργανωμένο έγκλημα. Είδαμε μεθόδους που είχαμε να δούμε από από την δεκαετία του ’90, την εποχή του Σούφλα και του Δίπλα. Ιδιαίτερα ο Σούφλας, ένας ψυχοπαθής εκτελεστής, εκτελούσε με τον ίδιο τρόπο. Έδινε τη χαριστική βολή στο κεφάλι. Τα γεγονότα και η μεθοδολογία καταδεικνύουν δείχνουν συμβόλαιο θανάτου» σημείωσε.

O κ. Μπαλάσκας μίλησε για εξελιγμένα συμβόλαια θανάτου. «Τα συμβόλαια θανάτου εξελίχθηκαν. Γίνονται μέσω dark web, πληρώνονται σε bit coins. Συνήθως οι εκτελεστές είναι άνθρωποι από το ανατολικό μπλοκ. Έρχονται το κάνουν και φεύγουν» είπε.

Σχετικά με την έρευνα στις φυλακές ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «ψάχνουμε για να κάνουμε μια αντιπαραβολή όσων έγραφε, έψαχνε και ήταν έτοιμος να αποκαλύψει ο Γιώργος Καραϊβάζ».

Παράλληλα, σχολίασε την έκταση της υπόθεσης. «Ο κ. Χρυσοχοΐδης πήγε στον πρωθυπουργό, η πρόεδρος της ΕΕ τοποθετήθηκε για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Είναι πολύ ψηλά το θέμα. Εάν θα πήγαινε με τεχνολογικά μέσα το θέμα μέχρι το 8, τώρα θα πάει μέχρι το 20. Δεν είναι εσωτερική δουλειά ξεκαθαρίσματος λογαριασμών. Έχουμε να κάνουμε με κάτι που ακουμπά θεσμούς και θέματα δημοκρατίας. Δεν είναι το ίδιο πράγμα η δολοφονία του Καραϊβάζ με τη δολοφονία του Βλαστού ή του Καλαποθαράκου».

Πώς επιλέγονται οι εκτελεστές

Τα τελευταία χρόνια εκτελέστηκαν στη χώρα μας 11 συμβόλαια θανάτου. «Δεν έχει εξιχνιαστεί κανένα. Μόνο του Γιάννη Μακρή το 2018» ανέφερε ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης.

«Οι εκτελεστές είναι πρόσωπα που επιλέγουν οι ηθικοί αυτουργοί και γνωρίζουν ότι είναι ευάλωτα στο οικογενειακό τους πλαίσιο. Φοβούνται για τα δικά τους μέλη οικογενείας. Αν πιαστούν δεν θα μιλήσουν» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να αποδώσουν καρπούς οι έρευνες. «Δύσκολο να βρει και να εξιχνιάσει η Αστυνομία ένα τέτοιο έγκλημα» είπε.

Ακόμα, υπογράμμισε, ότι δεν είναι σίγουρο ότι εκτελεστές ήρθαν από το εξωτερικό. «Ίσως είναι φήμη που κυκλοφορεί, που μπορεί να την διαδίδουν και οι ίδιες οι ομάδες της ελληνικής μαφίας […] Δεν επιλέγουν σεσημασμένους».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.