Σε κατάσταση σοκ παραμένει η κοινωνία της Κυπαρισσίας, έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία ένας άτυχου 39χρονου το μεσημέρι της Τετάρτης (07/04). Ο «φουσκωμένος» λογαριασμός φαίνεται πως ήταν η αιτία του εγκλήματος, που όπλισε το χέρι του 72χρονου.

Ο 72χρονος οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11:30 της Πέμπτης 8 Απριλίου στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας, όπου παραιτήθηκε του δικαιώματος να έχει δικηγόρο, ή να του οριστεί αυτεπάγγελτα δικηγόρος υπεράσπισης όπως προβλέπεται.

Σύμφωνα με την το Best TV, από όπου και το βίντεο, αύριο το πρωί θα βρεθεί ξανά ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, όπου καταγράφει τις κινήσεις του 72χρονου πριν και μετά τον πυροβολισμό. Για κάποια δευτερόλεπτα, μάλιστα, φαίνεται να κινείται έξω από το κατάστημα, μέχρι τελικά να αποχωρήσει.

Ο φουσκωμένος λογαριασμός, ο δράστης που θόλωσε και η τραγική κατάληξη

Μισή ώρα πριν το τραγικό περιστατικό ο ηλικιωμένος είχε πάει στο κατάστημα με είδη τεχνολογίας για να πληρώσει κάποιον λογαριασμό. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Mega, ο 39χρονος θέλησε να τον εξυπηρετήσει, όμως φέρονται να λογομάχησαν για το ποσό που έπρεπε να καταβάλει ο -εν τέλει- δράστης, με αποτέλεσμα τελικά εκείνος να φύγει από το κατάστημα εκνευρισμένος.

«Φεύγω και πάω να φέρω το όπλο μου», φέρεται να είπε, αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Λίγη ώρα επέστρεψε κάνοντας πράξη την απειλή του.

Όπως περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο 72χρονος ήταν σε έξαλλη κατάσταση, ενώ το θύμα του μιλούσε ευπρεπώς, προσπαθώντας να τον βοηθήσει. «Ο πελάτης αυτός μετά βγήκε έξω και έκανε φασαρία λέγοντας ότι είναι απατεώνες και φώναζε στον κόσμο που περίμενε», πρόσθεσε.