Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από χθες Τετάρτη (24/3) ο Βασίλης Γκουρούσης, καθώς κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση κλοπής τεσσάρων τραπεζικών θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας του Ψυχικού που ανήκαν σε συζύγους γνωστών επιχειρηματιών αλλά και μίας απόπειρας.

Ο 58χρονος σύζυγος της γνωστής τηλεπερσόνας Τέτας Καμπουρέλη, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη με τον εισαγγελέα να του έχει ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη για διακεκριμένες κλοπές κατ΄εξακολούθηση, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων και πλέον θα δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή.

Ο κατηγορούμενος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Παρασκευή, ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορείται για αδικήματα.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Γκουρούσης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές.

Τον «πρόδωσε» ο… ιδρώτας

Προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του κατηγορούμενου οι αρχές έκαναν πολύμηνες έρευνες γύρω από την υπόθεση, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας να προχωρούν στην συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών.

Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου, Βασίλη Γκουρούση.

Σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων φέρεται να εντοπίστηκε βιολογικό υλικό (D.N.A.) του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας που επέτρεψε την ταυτοποίηση του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην θυρίδα φέρεται να ήταν ο ιδρώτας του κατηγορούμενου.

Τι βρέθηκε στο σπίτι, στο κατάστημα και στη θυρίδα του

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία, στο κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα φέρεται να βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
  • κινητό τηλέφωνο,
  • (2) αναδιπλούμενα μαχαίρια και (7) κατσαβίδια, καθώς και
  • (680) ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών,

Τέτα Καμπουρέλη: Ήταν παγίδα, στημένο

Για παγίδα που στήθηκε σε βάρος του συζύγου της κάνει λόγο η Τέτα Καμπουρέλη, σχολιάζοντας τη σύλληψή του.

Σε επικοινωνία του gossip-tv.gr μαζί της, η Τέτα Καμπουρέλη δήλωσε πως: «Δεν ισχύει τίποτα απολύτως. Ήταν παγίδα, στημένο. Υπήρχε θυρίδα δικιά μας εκεί εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχουν στοιχεία και δεν έχω πάρει τη δικογραφία στα χέρια μου. Να μας αφήσουν ήσυχους, έχω να μεγαλώσω τρία παιδιά και τρία εγγόνια».