Με τρείς προσωρινά κρατούμενους και εννέα ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που αποκάλυψε πρόσφατα η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη.

Οι απολογίες άρχισαν χθες με τέσσερις από τους κατηγορούμενους και ολοκληρώθηκαν σήμερα με τελευταίο να απολογείται τον κατηγορούμενο και ως επικεφαλής της μιας από τις δύο οργανώσεις.

Συνολικά και τις δύο ημέρες, με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή:

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι εξής:

Ο 37χρονος Ρεθεμνιώτης εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για 40 ακόμα περίπου αδικήματα κακουργηματικού ή πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ο 30χρονος από τον Άγιο Ανδρέα της Δημοτικής Ενότητας Νικηφόρου Φωκά Ρεθύμνου στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος σε εγκληματική ομάδα και εις βάρος του απαγγέλθηκαν συνολικά 24 κατηγορίες.

Ο 27χρονος από το Πέραμα Μυλοποτάμου, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθησαν οι εξής:

Ο 29χρονος από το Καστέλλι Πεδιάδος Ηρακλείου στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ποσού 10.000 ευρώ.

Ο 34χρονος από την Ιεράπετρα Λασηθίου στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ποσού 3.000 ευρώ.

Ο 38χρονος από τον Μυλοπόταμο, κάτοικος στο Σφακάκι Ρεθύμνου, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ποσού 5.000 ευρώ.

Ο 52χρονος από Γούβες Ηρακλείου με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

Ο 26χρονος από Μονοφάτσι Ηρακλείου στο οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Η 34χρονη από Ρέθυμνο που διαμένει στα Χανιά με χρηματική εγγύηση 8.000 ευρώ.

Ο 46χρονος από Χανιά στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Ο 46χρονος από το Ρέθυμνο με χρηματική εγγύηση 500 ευρώ.

Ο 41χρονος από το Αμάρι Ρεθύμνου με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Εκτός από την χρηματική εγγύηση στους οκτώ πρώτους που αφέθησαν ελεύθεροι επιβλήθηκαν και η απαγόρευση εξόδου από την χώρα, η εμφάνιση στο Α.Τ.περιοχής τους τρείς φορές τον μήνα και η απαγόρευση επικοινωνίας με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Δεν προκύπτει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εμπλοκή κατοίκων του Δ. Σφακίων

Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από Ανώτατο Στέλεχος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, δεν επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα για ανάμειξη Σφακιανών στην υπόθεση.

Οι πηγές αναφέρουν ότι από τις έρευνες δεν προκύπτουν στοιχεία για την εμπλοκή – ηθική αυτουργία κατοίκου ή κατοίκων του Δ. Σφακίων στην αποτραπείσα επίθεση κατά του αυτοκινήτου του Δημάρχου Π. Πολάκη.

Μάλιστα το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε κάν ένδειξη για εμπλοκή άλλων προσώπων πέραν του φερόμενου ως δράστη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη σχετική αναφορά που υπάρχει για το θέμα στην δικογραφία, είναι στην σελίδα 48, όπου ο ίδιος ο Δήμαρχος στην κατάθεση του αναφέρει ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει συγγένεια με οικογένεια στα Σφακιά και συνδέει το γεγονός με μία διένεξη για οικοπεδική διαφορά, χωρίς όπως φαίνεται να υπάρχουν άλλα στοιχεία.

Πηγή: flashnews,gr