Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε ο 74χρονος κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων κοριτσιών καθώς προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις του, υποστήριξε ότι οι ανήλικες είχαν απορίες σεξουαλικής φύσεως και εκείνος προσπαθούσε να τις διαφωτίσει.

Σύμφωνα με το Mega, ο 74χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «μια άλλη φορά με ρώτησαν για κάποιες σεξουαλικές πράξεις. Είχαν απορίες. Εγώ εκείνη την στιγμή τους είπα “μακάρι να μπορούσα να σας τα δείξω εγώ”. Όλα όσα έλεγα στα δυο αυτά κορίτσια τα έλεγα και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Πάντα τα προέτρεπα να μην βιάζονται. Τα παρότρυνα να είναι προσεκτικά».

Φέρεται ακόμα να είπε ότι οι μαθήτριες τον προέτρεπαν σε σεξουαλικές συζητήσεις. Μάλιστα περιέγραψε ένα περιστατικό με προφυλακτικά, λέγοντας πως η πρόθεσή του ήταν τις διαπαιδαγωγήσει σεξουαλικά.

«Με τα κορίτσια είχαμε αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης. Είχαν το θάρρος να συζητήσουν μαζί μου για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου. Ήταν τόσο άνετες μαζί μου που αυτά τα λέγαμε και γελάγαμε. Μια φορά μέσα σε ένα τσαντάκι μου είχα προφυλακτικά. Με ρωτούσαν τι είναι και πώς χρησιμοποιούνται. Προσπαθούσα να τους μάθω πράγματα για τη ζωή τους».

Όπως δήλωσε ο προπονητής των κοριτσιών ο 74χρονος «είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονιών των παιδιών, που του τα είχαν εμπιστευθεί να τα πηγαίνει και να τα επιστρέφει από το κολυμβητήριο των Δυτικών προαστίων, καθώς αυτοί εργάζονταν». Μάλιστα όπως επισημαίνει, «για έξι ολόκληρα χρόνια μετέφερε πολλά παιδιά από το κολυμβητήριο από και προς τα σπίτια τους».

Έρευνα για το αν είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλα παιδιά

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν αν ο 74χρονος είχε κακοποιήσει σεξουαλικά και άλλα ανήλικα παιδιά, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες είχε μεταφέρει και άλλα παιδιά με το αυτοκίνητό του, ενώ ανέφερε ότι όσα έλεγε στα δυο ανήλικα κορίτσια τα είχε συζητήσει και με άλλα παιδιά.

Οι αξιωματικοί του τμήματος ανηλίκων που χειρίστηκαν την συγκεκριμένη υπόθεση ζήτησαν να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του και τα στοιχεία ταυτότητας του 74χρονου.

Οι πληροφορίες που έχουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι ότι για τουλάχιστον 12 χρόνια είχε τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση στους χώρους του κολυμβητηρίου και από τις μαρτυρίες που έρχονται τόσο από τη γειτονιά του, όσο και από τα ο ίδιος υποστήριξε, τους προβληματίζει και τους φοβίζει ότι μπορεί τα θύματά του να είναι πολύ περισσότερα και γι αυτό το λόγο έχουν ζητήσει τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του.