Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα ο 30χρονος ο οποίος φέρεται να έριξε από την μηχανή του τον 28χρονο αστυνομικό που στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Νέα Σμύρνη.

Ο αποκαλούμενος Ινδιάνος είναι ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους που αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς, σύμφωνα με τις αρχές, συμμετείχαν στην αιματηρή επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Ο 30χρονος, ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση υποστηρίζοντας πως την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στην Δυτική Αττική. Αναφερόμενος δε στον άνθρωπο που εμφανίζεται να τον κατήγγειλε ως το πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην επίθεση ισχυρίζεται  πως έχουν οικογενειακή διαμάχη. Μάλιστα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Παύλος Σαράκης κάνει λόγο για “αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα” σημειώνοντας πως οι ισχυρισμοί του εντολέα του θα επιβεβαιωθούν  “και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους”.

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθούν σήμερα και κάποιοι από τους κατηγορούμενους που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα ενώ οι απολογίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή. 

Συνολικά, οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 19. Οι τέσσερις κατηγορούνται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας αδίκημα το οποίο στρέφεται και κατά αγνώστων δραστών. Οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν ,κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι και επτά ανήλικοι οι οποίοι μετά τις χθεσινές τους απολογίες στον ανακριτή ανηλίκων, όπου παραπέμφθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανήλικοι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την εμπλοκή  τους στα επεισόδια, ενώ ένας εξ αυτών έκανε λόγο για υπέρμετρη βία κατά τη σύλληψή του.