Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο άτομα για κλοπές σπιτιών στον Ωρωπό.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες επειδή αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο και έτσι τους κυνήγησαν και τους ακινητοποίησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, το τελευταίο πενθήμερο τουλάχιστον είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις σε σπίτια στον Ωρωπό.

Ειδικότερα, κατά τις απογευματινές ή νυχτερινές ώρες παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα, έμπαιναν σε οικίες όταν οι ένοικοι απουσίαζαν και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει 11 διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στην ίδια περιοχή.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, φακοί και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και μία απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, με την οποία ανακαλούνται οι περιοριστικοί όροι της αποφυλάκισής του και διατάσσεται η συνέχιση της υπολειπόμενης σε βάρος του ποινής φυλάκισης ενός έτους, 11 μηνών και πέντε ημερών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.