Δύο σπείρες, τα μέλη των οποίων ενέχονται σε δεκάδες κλοπές, καθώς και σε υπόθεση μαστροπείας, εξαρθρώθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη τεσσάρων συνεργών τους.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην δράση της πρώτης σπείρας, τα μέλη της διέπρατταν εδώ και περίπου ένα χρόνο κλοπές σκαφών, εξαρτημάτων και εξωλέμβιων μηχανών, ενώ προχωρούσαν και σε διαρρήξεις αποθηκών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, είτε πωλούσαν τα κλοπιμαία ως εξαρτήματα από κατάστημα διατηρεί ο ένας εξ΄ αυτών, είτε τα εξήγαγαν στην Αλβανία, μέσω εικονικών παραστατικών εξαγωγής, που εκδίδονταν από τον ίδιο, με την κατάθεση στο τελωνείο εικονικών εγγράφων -τιμολογίων.

Όμως, όταν ελήφθησαν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου – εξόδου πολιτών από και προς την Αλβανία, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο αλλοδαπός αρχηγός της σπείρας δεν είχε την δυνατότητα να εισέρχεται στην Ελλάδα και να επιστρέφει στην Αλβανία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η δράση της πρώτης σπείρας και να συσταθεί νέα, από έναν συνεργό του.

Όσον αφορά στην δράση της δεύτερης σπείρας, τα μέλη της ενέχονται, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε κλοπές και ζωοκλοπές, κυρίως σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Παράλληλα, τρία από τα μέλη της σπείρας και τουλάχιστον ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, εξωθούσαν στην πορνεία μια ανήλικη κοπέλα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι οι δύο σπείρες έχουν διαπράξει σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας 21 κλοπές εξωλέμβιων μηχανών, 10 κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σκαφών, τρεις διαρρήξεις σε αποθήκες με ναυτικό εξοπλισμό, δύο κλοπές τρέιλερ μεταφοράς σκαφών, οκτώ ζωοκλοπές και τέσσερις κλοπές σε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών, συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.