Το μοιραίο βράδυ, που η 14χρονη κόρη της άφησε την τελευταία της πνοή, σε ένα πάρτι γενεθλίων, την περασμένη άνοιξη στη Σαντορίνη, περιέγραψε στον Αντέννα η μητέρα του κοριτσιού.

Έναν χρόνο μετά, οι τοξικολογικές εξετάσεις ρίχνουν φως στα αίτια του θανάτου: Οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, εξαιτίας δηλητηρίασης από υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού περιγράφει: «Την έπαιρνα εγώ 22:15, χτύπαγε-χτύπαγε, απάντηση καμία. Με τις πολλές που πήρα, το έπιασε η φιλενάδα της και μου λέει “η Κατερίνα είναι στην τουαλέτα”. Ξαναπαίρνω, μου λέει “η Κατερίνα, να σας πω, είναι λίγο μεθυσμένη και την έχουμε ξαπλώσει να συνέλθει. Είναι λίγο χάλια”. Λίγο χάλια και το παιδί δεν κούναγε τίποτα».

Την ώρα που φίλοι και συμμαθητές της διασκέδαζαν ,το νεαρό κορίτσι αισθάνθηκε αδιαθεσία, μέχρις ότου έχασε τις αισθήσεις της, όπως σημειώνει ο Αντέννα.

Η μητέρα του κοριτσιού εξηγεί πως ο γιατρός της είπε πως αν του είχαν φέρει το παιδί πιο νωρίς, θα του έκαναν «μία πλύση στο στομάχου και ένα ηλεκτροσόκ και θα ζούσε».

Οι συνθήκες θανάτου της 14χρονης διερευνώνται από τον τοπικό εισαγγελέα, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού.