Πλαστά διπλώματα οδήγησης κατηγορείται ότι εξασφάλιζε σε ενδιαφερόμενους σπείρα που εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη.

Η «ταρίφα» για κάθε πλαστό δίπλωμα κυμαινόταν από 3.000 έως 4.000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής συνελήφθησαν τρία άτομα (δύο άνδρες και μια γυναίκα) ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 34 και 24 ετών και αναζητείται και ένας αλλοδαπός. Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι επικοινωνούσαν με υποψήφιους οδηγούς και υπόσχονταν ότι θα τους εξασφαλίσουν το πλαστό δίπλωμα.

Στη συνέχεια η 24χρονη φέρεται ότι εισέπραττε τα χρήματα και ,μέσω του συνομηλίκου της κατέληγαν στον αλλοδαπό συνεργό τους, προκειμένου να εκδοθεί το δίπλωμα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών –πυροτεχνημάτων – φωτοβολίδων, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 1 κυνηγετικό όπλο , αυτοσχέδιος μηχανισμός πυροδότησης φωτοβολίδων με 2 τηλεχειριστήρια, 161 κάλυκες, 2 κροτίδες, κ.α.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό πόσα πλαστά διπλώματα εξέδωσαν οι συλληφθέντες, αλλά και μέσω ποιας υπηρεσίας. Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται για να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.