Δίκη Τοπαλούδη: Για προσβλητική συμπεριφορά κατηγορούν οι δικηγόροι την εισαγγελέα

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπόθεσης


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
12:07
14/05/2020
Δίκη Τοπαλούδη: Για προσβλητική συμπεριφορά κατηγορούν οι δικηγόροι την εισαγγελέα
33
loading

Για προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στους δικηγόρους κατηγορεί η Ολομέλεια την εισαγγελέα στη δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η Ολομέλεια σε δήλωση- καταγγελία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπόθεσης ωστόσο επισημαίνει ότι η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευση της, αναφέρθηκε απαξιωτικά στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων προσβάλλοντας «στο σύνολό του  το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού, στο οποίο (δικηγορικό σώμα) προσδίδει συμπεριφορά αντίθετη προς τον  θεσμικό του ρόλο και τις επιβαλλόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης,  έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της, παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις του ΚΠΔ  και του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων και  απάδει στον εισαγγελικό θεσμό.».

Οι δικηγόροι καλούν την «Πρόεδρο του Δικαστηρίου να επαναφέρει άμεσα την Εισαγγελέα της έδρας στην τάξη» αλλά και την ίδια την Εισαγγελέα  «να ανακαλέσει άμεσα τις δηλώσεις της και να ζητήσει συγγνώμη από το δικηγορικό σώμα για τα όσα προσβλητικά καταφέρθηκε εις βάρος του».

Παράλληλα, ζητούν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα σε βάρος της η προβλεπόμενη, κατά νόμο,  πειθαρχική διαδικασία.

Ολόκληρη η δήλωση - καταγγελία έχει ως εξής:

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από συναδέλφους που ήταν παρόντες κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη Τοπαλούδη αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων του δικαστικού ρεπορτάζ που καλύπτουν την συγκεκριμένη δίκη, η Εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή της, αναφέρθηκε εξόχως απαξιωτικά και ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι :
«Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους  κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας»,

«Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι ….  Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους»,

«Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί».

Χωρίς καμία απολύτως διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπό εξέλιξη δίκης, η θέση αυτή της Εισαγγελέως προσβάλει  στο σύνολό του  το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού, στο οποίο (δικηγορικό σώμα) προσδίδει συμπεριφορά αντίθετη προς τον  θεσμικό του ρόλο και τις επιβαλλόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης,  έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της, παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις του ΚΠΔ  και του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων και  απάδει στον εισαγγελικό θεσμό.

Καλούμε την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να επαναφέρει άμεσα την Εισαγγελέα της έδρας στην  τάξη, εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΠΔ και  την ίδια την Εισαγγελέα  να ανακαλέσει άμεσα τις άνω δηλώσεις της και να ζητήσει συγγνώμη από το δικηγορικό σώμα για τα όσα προσβλητικά καταφέρθηκε εις βάρος του.

Σε κάθε  περίπτωση,  ζητούμε από  τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα σε βάρος της η προβλεπόμενη, κατά νόμο,  πειθαρχική διαδικασία.

Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Πρόεδρο του δικάζοντος Δικαστηρίου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

33
σχόλια
 1. avatar Ηλίας Κ.

  Ας αφήσουν τά σάπια οι Βερβεσοί, Σκέρτσοι καί οι άλλοι \"πυλώνες\" τής δικαιοσύνης. Αντί νά ωρύονται εναντίον τής εισαγγελέως πού είπε τήν αλήθεια, ας φροντίσουν νά μήν βγαίνουν παιδεραστές καί δολοφόνοι στά 8 χρόνια. Πάει πολύ νά διαμαρτύρωνται οι επαγγελματίες διαστρεβλωτές τής αλήθειας δικηγόροι υπερασπίζοντας δήθεν τόν...νομικό μας πολιτισμό! Γιά τό παραμύθι τού... σωφρονισμού. Η ποινή είναι τιμωρία καί η τιμωρία ίσως σωφρονίσει κανένα μικροκακοποιό. Οχι όμως τόν παιδεραστή καί τόν έμπορο ναρκωτικών. Αυτοί μπορούν ελεύθερα νά κλάψουν γιά τίς αμαρτίες τους εντός φυλακής γιά τό υπόλοιπο τού βίου τους!

 2. avatar N AGGELOPOULOS

  Δυστυχως η θανατικη ποινη εχει καταργηθει ,λογω υποταγης του δικαιου μας σε αυτο της ΕΕ.Επρεπενα υπαρχει και να εφαρμοζεται .Τοτε μονον θα μπορουσαμε να μιλαμε για σοβαρη αντιεγκληματικη κρατικη πολιτικη .Την αντιδραση του κ. προεδρου την εχει καταδικασει η κοινη γνωμη και αποτελει ιστορικο ονειδος για το δικηγορικο συλλογο .

 3. avatar Τι σόι ενημέρωση είνα αυτή;

  ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΘΩΟ ΘΥΜΑ, ΕΛΕΝΗ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΩΝΟΙ, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ \'\'ΡΟΔΙΤΗΣ\'\' ΚΑΙ \'\'ΑΛΒΑΝΟΣ\'\' ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΚΕΤΟ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΛΕΕΙΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟ, ΜΕ ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΝΥΜΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΘΛΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑ, ΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΝΥΜΟ, ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ.ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

 4. avatar ΑΠΑ

  Ένα μεγάλο μπράβο στην ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και ένα μεγάλο ΝΤΡΟΠΗ στον πρόεδρο ´ ´ κυρίου ´ ´ ΒΕρβετού του δικηγορικού συλλόγου ,
  Η ΚΥΡΙΑ εισαγγελέας στάθηκε στο ύψος της πρώτα σαν άνθρωπος και μετά ως νομικός , δυστυχώς ο Βερβεσός μάλλον συνδικάλα μας θυμίζει .....ναι το θύμα η Ελένη είναι παιδί ΟΛΩΝ μας των υγειών Ελληνικών οικογενειών , ίσως δεν είναι του Βερβετού Και δεν φταίμε εμείς ......αυτά τα κτήνη δεν πρέπει να έχουν καμία επιείκεια ......τα ισόβια ίσως είναι λίγο , υπάρχει και ο πρόσφατος νόμος Σύριζα του Παπά........που δυστυχώς μπορεί σε μερικά χρόνια να είναι πάλι ελεύθεροι και να επαναλάβουν το έγκλημα ........

 5. avatar Τσίτος

  Αυτοί θα εβγαζαν και τον Αϊχμαν θύμα σκευωρίας.

 6. avatar Αν υπάρχει έστω και μια υποψία αθωότητας…

  κάποιου,ναι, συμφωνώ να τον υπερασπιστούν.Οταν δεν υπάρχει καμία,δεν χρειάζεται καν δίκη.Ποινή άμεσα και χωρίς ελαφρυντικά και παραθυράκια.Ουτε τρώω 10 χρόνια και βγαίνω στα 3.Για αυτό κάποιοι περνουν τον νόμο στα χέρια τους.Γιατι ο δικός τους νόμος,δεν έχει παραθυρακια και σαχλαμάρες.Μου βιασες και σκότωσες το παιδί μου?Εσύ στο χώμα και γω στην φυλακή.Ετσι και αλλιώς,σαν πεθαμένος θα είμαι.

  1. avatar CCC

   Ψάχνεις κάτι μεταξύ αγγλοσαξωνικού συστήματος & μωσαϊκού νόμου. Σε μια χώρα που ο πληθυσμός των δικηγόρων είναι συγκρίσιμος μόνο με της Αργεντινής (όπου υπάρχει & η διάκριση των εντός & των εκτός δικηγορικών συλλόγων δικηγόρων) δεν θα το βρεις!

  2. avatar ++++

   Μα τον κάθε κ.Παπαδόσηφο η ανεπαρκής δικαιοσύνη τον οπλίζει.

 7. avatar Δικαστές

  Οι εισαγγελείς, οι Δικαστές και οι Δικηγόροι ακολουθούν συγκεκριμένους δικονομικούς κανόνες. Το πως συναισθηματικά τοποθετείται ο καθένας μας σε μια υπόθεση δεν αφορά τους συμμετέχοντες στην δίκη. Δηλαδή ο Κούγιας ήταν κακός όταν υπερασπίζονταν τους σατανιστές δολοφόνους και καλός στην υπόθεση Τοπαλούδη; Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο δικηγόρος ΟΦΕΙΛΕΙ να ενεργεί προς το συμφέρον του πελάτη του. Αυτή είναι η βάση των συστημάτων απονομής δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο. Κι εγώ θέλω αυτά τα κατακάθια να σαπίσουν στην φυλακή. Δεν δικαιούμαι όμως να αμφισβητήσω το δικαίωμα στην υπεράσπιση να πράξει το καθήκον της. Αυτά η κ. Εισαγγελέας τα γνωρίζει. Αρα γιατί αυτή η εξωθεσμική τοποθέτηση; Οι Δικαστές στην εκτέλεση των καθηκόντων τους ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες και συμπεριφορές. Εκτός αν έχουν εξωδικαστικές βλέψεις και φιλοδοξίες.

  1. avatar Τι δεν γίνεται κατανοητό.

   Eίδαμε τι βλεψεις και φιλοδοξίες εξασφάλισε με το ανάστημά της μια σπουδαία κ.Γιαταγάνα και άλλοι δικαστές που για λόγους αξιοπρέπειας ιδιωτεύουν και είναι δυστυχώς ξεχασμένοι.Καθήκον της υπεράσπισης είναι να στεκεται στην ουσία και όχι στον ξύλινο διαστρεβλωτικό λόγο για εντυπωσιασμό αδαών ενόρκων, για να προσπορίσουν οικονομικά οφέλη απο τους εντολείς τους και διαφήμιση. Εδω δεν είναι αθώος βηματοδότης που θα σου βάλει ένας γιατρός για να το κονομήσει. Εδω μένει το κοινωνικό σώμα απροστατευτο όταν ο βιαστής απο 400 χρόνια ισόβια βγει στα 8 για να συνεχίσει το έργο του.

  2. avatar @ δικαστές

   Σύμφωνοι! Αν έλειπαν & τα [...] της μορφής \"πυλώνες του ... νομικού πολιτισμού μας\" & \"συλλειτουργοί της δικαιοσύνης\" θα είμασταν ακόμα πιο σύμφωνοι.Ας κάνουν τη δουλειά τους, η οποία συνδέεται μόνον με την υποστήριξη των όποιας στάθμης & υποστάθμης πελατών τους, χωρίς φιοριτούρες & αγιοποιήσεις. Δεν απευθύνονται σε κρεττίνους!

 8. avatar Μπράβο σου

  Εσείς δεν είστε δικηγόροι, σεναριογράφοι είστε γι\'αυτό και οι αλλαγές στης καταθέσεις, γι\'αυτό και η αγόρευση της εισαγγελέος;

 9. avatar Θάνος

  Μπράβο στην εισαγγελέα.

 10. avatar Ανέκδοτο.

  Στο μνημείο κάποιου υπερήλικα δικηγόρου έγραφε τα εξής \'\'Μέχρι τα 22 έζησε σαν άνθρωπος. Μετά σαν δικηγόρος\'\'. Η σοφιστεία και το λεξομπέρδεμα στην υπηρεσία του εγκλήματος. Με λίγα λόγια ότι πληρώσεις παίρνεις , κι΄αν έχεις τύχη διάβαινε. Γι΄αυτό ο \'\'σύγχρονος\'\' γονιός μαθαίνει την υποκριτική και δηθενιά στο παιδί του, γιατί με ήθος θα το φάει η μαρμάγκα. Κια ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

 11. avatar Μπαχαχαχααχαχαχαχαχα

  Μιλάνε τώρα αυτοί που κονομάνε απο την βιομηχανία εγκλήματος.

 12. avatar Σκέτος

  Εάν δεν μπορείτε να είστε ένας τίμιος δικηγόρος, προτιμάτε να μείνετε τίμιος χωρίς να είσθε δικηγόρος [Λίνκολν]

 13. avatar Γιατί η Αντίδραση?

  Παντού υπάρχει διαφθορά. Μαζί με τα ξερά Καίγονται και τα χλωρά. Τυφλοί είμαστε, δεν ξέρουμε πως λειτουργεί η κοινωνία? Και η Αλήθεια πονάει, και το ψέμα πονάει και σκοτώνει, και αφανίζει.

 14. avatar Δικηγόροι – Δικαιοσύνη έννοιες αντίθετες

  Σαφώς δικαίωμα του κάθε κατηγορούμενου έίναι να έχει δικηγόρο υπεράσπισης. Αλλά ποιο είναιτο καθήκον των δικηγόρων? Θεωρούνται επιτυχημένοι όταν κάθε στυγνός εγκληματίας κυκλοφορεί ελέυθερος? Ποιος ευθύνεται για την δημόσια εικόνα και άποψη των δικηγόρων?

  Να βοηθούν τους πελάτες τους καθώς αυτός είναι ο ρόλος τους αλλά όχι με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Να σέβονται τα πράγματα και τις καταστάσεις και να μην προσπαθούν να βγάλουν κάθε εγκληματία τρελό και παράφρονα. Τότε και η κοιωνία θα τους στηρίξει καθώς απαιτείται η υπεράσπιση για να προστατευθεί η δημοκρατία.

 15. avatar Δικαιοσύνη Τοπαλουδη

  Μπράβο στην εισαγγελέα, την αλήθεια είπε. Ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των 2...
  Ξυδακι στο πρόεδρο.

 16. avatar Wetra

  Βρέθηκε κάποιος να πει την αθλιότητα των δικηγόρων, για τα φράγκα του πελάτη. Μακράν το πιο αισχρό επάγγελμα.
  Να προσπαθείς να κάνεις τι άσπρο , μαύρο για τον πελάτη σου και το χρήμα.

 17. avatar ΔΦ

  Μπράβο στην εισαγγελέα.Αυτο δα ελειπεεε να πολεμήσουν για μια ακόμα φορά την αλήθεια!!!!!

 18. avatar ΣΕΡΡΕΣ

  ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ...ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ,ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ..ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΙΜΑ(?)ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ(?).ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΗΣ ΔΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.ΔΛΔ ΝΑ ΜΑΛΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΔΙΑΦΙΣΒΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ.....ΠΟΣΟ [...] ΠΙΑ.ΓΙΑ ΤΗΝΑΠΟΦΑΣΗ -*ΑΣ ΠΟΥΜΕ-ΤΟΥ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ 401 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΗΚΑΤΕ?

 19. avatar Καπόνε

  Για να μην μπερδευόμαστε, η δουλειά του δικηγόρου υπεράσπισης δεν είναι να συνηγορήσει στην αναζήτηση της αλήθειας. Ο δικηγόρος έχει καθήκον να υπερασπιστεί τον πελάτη του. Ποτέ στην ανθρωπότητα δεν υπήρξε δικηγόρος που να αποκάλυψε στοιχεία για τον πελάτη του τα οποίο συνηγορούν στην αλήθεια. Δουλειά τους είναι να υπερασπιστούν τον πελάτη και να αμφισβητήσουν όποια ενοχοποιητικά στοιχεία παρουσιαστούν. Πολύ καλά τα λέει η εισαγγελέας, δουλειά των συνηγόρων είναι να φανεί όση λιγότερη \"αλήθεια\". Η δουλειά του δικηγόρου είναι ανήθικη, εαν δεν ήταν θα βάζανε οι ίδιοι φυλακή τους μισούς πελάτες τους.

 20. avatar Marou21

  Ο Λόγος της ήταν σαν όαση στην κοινωνία που ζούμε και στα σκάνδαλα της εποχής μας και μάλλον δεν άρεσε σε αυτούς που υπερασπίζουν αυτά τα παράσιτα !

  Καταλαβαίνω τους δικηγόρους από αυτό ζουν αλλά κάποιες φορές να σκέφτονται ότι είμαστε πάνω από όλα Άνθρωποι!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει