Με την «σφραγίδα» του Αρείου Πάγου επικυρώθηκε η ποινή των 15 μηνών σε Πειραιώτη για κακοποίηση  ζώου και οπλοχρησία καθώς σκότωσε με τον αεροβόλο του γάτα πριν από περίπου 5 χρόνια.

Από την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Εφετείου προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε στην κατοχή του αεροβόλο που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει για εκφοβισμό των πουλιών που πλησίαζαν το σπίτι του, είχε συνεχείς προστριβές και φιλονικούσε με γειτόνισσα του η οποία  φρόντιζε τις γάτες. Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως παράλληλα «μειωνόταν ο αριθμός τους λόγω δηλητηρίασής τους».

Στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου  Πειραιά αναφέρεται χαρακτηριστικά πως δεν αποδείχτηκε η παρουσία κυνηγών στην περιοχή που διαμένει ο κατηγορούμενος και η κυρία που είχε τις γάτες, αλλά ούτε ότι οι κυνηγοί  κάνουν χρήση πυροβόλων όπλων. Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε φυλάκιση 15  μηνών, με τριετή αναστολή, για κακοποίηση  ζώου και οπλοχρησία και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε και σκότωσε τη γάτα, η οποία βρέθηκε έξω από το σπίτι της γυναίκας που τη φρόντιζε,  και υπογράμμισαν πως «με πρόθεση παρέβη τη διάταξη του άρθρου 16 στοιχ. α’ του ν. 4039/2012, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατά οποιουδήποτε είδους ζώου».

Ο κατηγορούμενος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου. Ωστόσο, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του κρίνοντας πως η επίμαχη απόφαση έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα  και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας  ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και του επιδίκασαν δικαστικά έξοδα 250 ευρώ.