Ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε, μετά από μαραθώνια διαδικασία, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, σε τρία από τα 14 άτομα, που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενα για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν κατά τον περυσινό Οκτώβρη στο δάσος του Κακάβου στη Χαλκιδική, στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Η πράξη για την οποία κρίθηκαν ένοχοι είναι αυτήν της διατάραξης κοινής ειρήνης, ενώ αθωώθηκαν κατά περίπτωση για άλλα αδικήματα που τους καταλόγιζε το κατηγορητήριο. Οι καταδικασθέντες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για έναν φοιτητή από την Ξάνθη και δύο κατοίκους (θεία και ανιψιός) από τα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής.

Οι υπόλοιποι κρίθηκαν αθώοι όλων των κατηγοριών. Τα αδικήματα που αντιμετώπιζαν ήταν, κατά περίπτωση, αυτά της στάσης, της αντίστασης, της πρόκλησης σωματικής βλάβης (σε απόπειρα και τετελεσμένη).

Στο πλευρό των κατηγορουμένων βρέθηκαν από νωρίς κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που κατέκλυσαν την αίθουσα του δικαστηρίου.